O výhře Viktorie 1:0 rozhodl chvíli před penaltou Krmenčíkův gól hlavou.

Zlínský útočník Alexander Jakubov (na snímku uprostřed) se společně s brankářem Dostálem (vlevo) a záložníkem Jiráčkem raduje z výhry i první ligové branky.
Jsem rád, že nám první ligový gól přinesl body, těší zlínského Jakubova

„Nějaké šance si vytváříme, ale bohužel je neproměníme. Na druhou stranu bych chtěl ocenit, že dobře bráníme. Pracuje a bojuje celé mužstvo a není to jen o nás obráncích,“ reagoval Radim Řezník na poznámku, že Viktoria vyhrála 1:0 počtvrté v řadě.

Pět zápasů a pět výher je snový start do sezony, že?
Říkali jsme si, že začátek ligy je pro nás důležitý, a proto jsme ho chtěli zvládnout. Už jsem říkal, že je výhoda, že nemusíme hrát předkola evropských pohárů. Takže nehrajeme dvakrát týdně. Patnáct bodů je super, i když někdy to není podle našich představ.

Bojujeme, ale je škoda, že jsme v Karviné nepřidali druhý gól. Karviná má nula bodů, ale myslím si, že nehraje tak špatně. Body se počítají a my jsme za tři body rádi.

SK Slavia Praha – FK Jablonec 0:2 (0:1).
Další prohra jako příležitost k vtípkům? Slavia se hledá

Poprvé jste dali gól v první půli. Uklidnilo vás to?
Přiznám se, že ani nevím, že jsme dávali góly až ve druhém poločase. Nějak to nevnímám. Je škoda, že jsme nepřidali druhý gól z penalty nebo z jiné šance, abychom naší hru uklidnili, protože pak to bylo hektické. Balony se nakopávaly a už to bylo jen o soubojích, které jsme zvládli.

Brankář Tomáš Vaclík na tréninku fotbalové reprezentace.
Vaclík, Koubek, Pavlenka. Kdo bude českou reprezentační jedničkou?