Policie po půl roce uzavřela jeho případ údajného napadení Bohumila Ullricha ze srpna loňského roku s tím, že se legenda slezského klubu nedopustila trestného činu, přestupku ani jiného protiprávního jednání.

„Toto lživé obvinění bylo po provedeném šetření policie vyvráceno,“ stojí v tiskové zprávě zaslané Petrem Kaustou, advokátem bývalého reprezentanta a vítěze Ligy mistrů.

Utkání 21. kola první fotbalové ligy: FC Baník Ostrava - Slovan Liberec, 16. února 2019 v Ostravě. Na snímku Milan Baroš.
Baroš čelí obvinění z napadení v hotelu, věc už šetří policie

Baroš nyní žádá, aby se mu Ullrich veřejně v deníku Blesk omluvil a zvažuje vůči dotyčnému právní kroky.

Osmatřicetiletý kapitán Baníku Ostrava dále očekává, že se od lživých obvinění distancuje deník Blesk, veřejně se mu za uvedení nepravd omluví a všechny články s těmito nepravdivými informacemi ze svých internetových stránek odstraní.

Ullrich si podle svých slov opakovaně stěžoval u vedení wellness hotelu Horal na Vsetínsku na hluk a opilecký řev vycházející z terasy, kde měl pobývat Baroš. Halas neustával ani po půlnoci.

Z archivu. Fotbalové utkání HET ligy mezi celky AC Sparta Praha a FC Slovan Liberec. Antonio Mavuba vs. Roman Potočný.
Posila Baníku Potočný: V Ostravě to vždy bolelo, jsem rád na téhle straně lodi

Jakmile se Baroš o stížnostech svého hotelového souseda, jenž na týdenní dovolenou do Velkých Karlovic přijel s přítelkyní a dcerami, dozvěděl, jal se situaci s ním řešit osobně.

„Milan Baroš byl zjevně opilý a začal mi nadávat ty ču*áku, ty zm*de, my ti venku rozbijeme držku. V této době mě na recepci napadl tak, že si mě přitáhl za mou levou paži a potom se ohnal pěstí. Ta mě zasáhla do krku,“ vypověděl Ullrich.

Baroš to okamžitě označil za lež. „Kategoricky vylučuji, že bych tomuto muži nadával nebo že bych ho udeřil pěstí. Pokud něco takového pan Ullrich tvrdí, pak je to lež,“ reagoval na začátku srpna loňského roku Baroš.

Fotbalisté Baníku, leden 2020, zimní Malta Cup. Ilustrační foto.
Druhá výhra! Baník na Maltě otáčel zápas s domácí Birkirkarou