„Víme, že nás čeká kvalitní soupeř, který naposledy zvládl zápas na Spartě. Sílu protivníka respektujeme, s podzimem se ale chceme rozloučit výhrou,“ zdůrazňuje zlínský trenér Michal Bílek.

Zkušený kouč má před poslední letošní bitvou starosti se sestavou. Ševci mají problémy hlavně v útoku. Dlouhodobě scházejí Poznar s Železníkem, stoprocentně fit není ani Jakubov. I když je možné, že některý z nich do sobotního zápasu nakonec zasáhne. Velký otazník visí nad Francouzem Beauguelem. Nejlepší střelec Fastavu, který v zimě odchází do Plzně, proti budoucímu zaměstnavateli na vlastní žádost nehrál a není jisté, zda ho Bílek vezme na milost.

Fotbalisté Slovácka /v bílých dresech). Ilustrační foto.
Slovácko na vlastence nespoléhá. Dukle chce dát normální branky

„My si to vyhodnotíme a rozhodneme se,“ uvedl v klidu třiapadesátiletý odborník, který bude na Stínadlech postrádat vykartovaného Matejova. Beauguelovy centimetry i branky budou Fastavu na jaře scházet, zda dostane možnost rozloučit se s týmem přímo na hřišti, se uvidí v sobotu na Stínadlech.

Severočeši soupeře neřeší a konec podzimu si náramně užívají. Poslední dva duely vyhráli, navíc ani jednou v nich neinkasovali. „Chtěli bychom dobré výsledky potvrdit i proti Zlínu,“ říká teplický brankář Tomáš Grigar. Zlín doma zdolal Teplice gólem Jakubova z poslední minuty 1:0. Stejným výsledkem ale Severočeši naposledy zaskočili Liberec a Spartu. „My se pokusíme zopakovat hlavně duel se Slovanem, kdy jsme dali brzy gól,“ plánuje Grigar.

Ilustrační foto.
Opava jde na Boleslav, trenér varuje před Komličenkem

Podle domácího kondičního trenéra Antonína Čepka půjde o hodně složité utkání. „Zlín má ve svých řadách velmi dobře fyzicky vybavené hráče. Ať už běžecky nebo silově nebo výškově,“ připomíná.

V závěru podzimu je navíc vždy potřeba přidat k dobrému výkonu i nezměrnou vůli. „Rozhodují morálně volní vlastnosti,“ dodává Čepek.

FORTUNA:LIGA, 19. kolo -

FK Teplice (9.) – FC Fastav Zlín (6.)

Výkop: v sobotu 15. prosince v 15.00, stadion Stínadla

Rozhodčí: Nenadál – Černý, Leška (Severýn)

Ligová bilance: 11-3-7, poslední zápas: 0:1, 18. srpna 2018

Pravděpodobné sestavy: Teplice: Grigar – Vondrášek, Jeřábek, Král, Krob – Hora, Trubač, Ljevakovič, Kučera, Hyčka – Vaněček.
Zlín: Dostál – Bačo, Buchta, Gajić – Libor Holík, Podio, Jiráček, Hronek, Bartošák – Beauguel, Vyhnal.
Tip Deníku: 1:1.