O zájmu z Itálie se už nějakou dobu vědělo, během úterý pak byl přestup formálně dotažen. „Chvíli jsme vyjednávali o ceně, ale nakonec Jaromíra uvolníme. Je to odchovanec, který pro klub strašně moc udělal, má na přestup do zahraničí morální právo. V minulosti na přání klubu zůstal a odmítl dvě zahraniční angažmá. Vyšel nám vstříc v situaci, kdy by jeho odchod klub sportovně poškodil," okomentoval transfer pro oficiální web Slavie předseda představenstva klubu Jaroslav Tvrdík.

Reprezentační záložník dostal k přestupu zelenou nejen od něj, ale i od sportovního vedení klubu. „Současně s jeho přestupem souhlasí trenéři a doporučuje ho sportovní ředitel. Slavia má dnes na drtivou většinu pozic řadu srovnatelných alternativ," věří Tvrdík.

Fotbalista Nikolaj Komličenko z Mladé Boleslavi.
V Rusku mají jasno. Komličenko opustí Boleslav, zamíří do Moskvy

Přestupová částka nebude podle dohody obou klubů zveřejněna, podle italských médií by ale mělo jít v přepočtu o více než 96 milionů korun. „Jaromíra neprodáváme z ekonomických důvodů, jakkoliv každý klub potřebuje peníze, ale prodáváme ho z hlediska růstu jeho sportovní motivace, tým to neoslabí. V tomto kontextu je pro mě důležité, že trenéři i sportovní ředitel s tím souhlasí," pokračuje klubový boss.


Zmrhal opouští červenobílý dres po patnácti letech. „Jsem rád, že jsem celý život mohl hrát za Slavii. Teď ale přichází něco nového. Já jsem si samozřejmě vždycky přál zkusit zahraničí. Teď přišla nabídka, kterou bych chtěl zkusit, a Slavia mi vyšla vstříc. Seria A je něco, co jsem nikdy nečekal, že by mohlo přijít,“ říká Jaromír Zmrhal.

Jaromír Zmrhal ve Slavii

Přišel v roce 2004, kdy mu bylo 10 let, v A týmu debutoval o osm let později.
Celkem odehrál 309 zápasů, z toho 187 ligových.
Vstřelil 39 branek, 26 jich vsítil v ligové soutěži.
Získal dva mistrovské tituly a dvě pohárové trofeje. 

Ten mohl do zahraničí odejít už dříve. Že to vyšlo až teď, jej ale nemrzí. „Určitě nelituji. Nějaké nabídky tu byly, ale vždycky, když Slavia potřebovala pomoct, tak jsem zůstal, protože jsem věděl, že jí můžu pomoct, a hlavně jsem jí chtěl pomoct. Slavii mám rád a nikdy se to nezmění. V tuhle chvíli si ale myslím, že moji pomoc tolik nepotřebuje, protože má skvělý tým, skvělé hráče, jsou tu skvělí lidé v celém klubu. Parta je tu výborná a myslím, že to Slavia zvládne tentokrát i beze mě,“ věří šestadvacetiletý rodák z Žatce. 

V Brescii se levý záložník potká s dalším Čechem, obráncem Alešem Matějů.

Tomáš Koubek, Viktor Kolář a Stefan Reuter
Hotovo. Gólman Koubek okusí bundesligu. Bude hrát se Suchým a Morávkem