Slávisté zahájí přípravné období 3. ledna a v jeho rámci je čekají i dvě zahraniční soustředění. Po tom prvním, na nějž odjedou hned začátkem roku do Španělska, se v přípravném duelu střetnou 19. ledna s Ústím nad Labem a o dva dny později už naberou směr Pyrenejský poloostrov podruhé. 

V období od 21. ledna do 2. února zde odehrají hned trojici zápasů proti zahraničním soupeřům. Hned dvaadvacátého se utkají s čínským celkem Beijing Guoan, pět dní na to narazí na Red Bull Salzburg a posledním portugalským utkáním pro ně bude druhého února norský Rosenborg Trondheim.

Už o týden později pak zahájí jarní část Fortuna ligy zápasem proti Teplicím, v následujícím týdnu, konkrétně 14. února, už přivítají v prvním utkání vyřazovací části Evropské ligy v Edenu belgický Genk.

Neymar a Kylian Mbappé slaví branku do sítě Nimes.
Mbappé do Barcelony výměnou za Coutinha? Roli v transferu hraje i Neymar

Pokud by se slávistům podařilo dvojzápas zvládnout a postoupit, mohou se v dalších kolech střetnout právě i se Salzburgem, s nímž si zahrají v Portugalsku. Rakouský tým totiž stejně jako Slavia postoupil ze skupiny, dokonce bez ztráty bodu, a i jemu prosincový los přiřkl belgického protivníka. V únoru bude o postup usilovat proti Bruggám.

Ilustrační foto.
Fotbalisté Plzně budou v zimě ladit formu v Málaze. Zapojí se i posily