Českou fotbalovou reprezentaci čekají během říjnového srazu domácí zápasy proti soupeřům z Velké Británie. Národní tým nejdřív v kvalifikaci o postup na evropský šampionát vyzve Anglii, následně v přípravě Severní Irsko.

Anglie se v Česku představí 11. října, což bylo jasné od losu evropské kvalifikace. A soupeře pro přípravné utkání oznámil předseda FAČR Martin Malík na středečním setkání s novináři – hrát se bude 14. října proti Severnímu Irsku.

„Se zástupci Severního Irska jsme jednali delší dobu a jsem rád, že teď už tento zápas můžu oznámit. Chceme hrát v Praze, protože to byl jeden z požadavků soupeře,“ uvedl Malík.

Česká reprezentace má Severnímu Irsku co vracet. Z dosavadních osmi zápasů ho porazila jen dvakrát a z posledních čtyř duelů dokonce ani jednou.

„Jsem rád, že narazíme na soupeře, který nás opravdu prověří. Budeme se samozřejmě snažit tu vzájemnou bilanci vylepšit. Ale v tuhle chvíli je to ještě daleko a já teď myslím jen na červnovou kvalifikaci proti Bulharsku a Černé Hoře,“ řekl trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý.

V termínové listině pro rok 2019 jsou místa jen pro dva přípravné zápasy; všechna ostatní utkání jsou soutěžní v rámci kvalifikace o postup na mistrovství Evropy. Ten první už má Česko za sebou – v březnu v Praze přivítalo Brazílii.