Rezavá Sparta. Historická bilance. Infografika.Zdroj: RedakceA od začátku října sparťané excelují zejména v těch pádech. V posledních devíti kolech totiž dokázali vyhrát jen dvakrát (doma s Mladou Boleslaví a v Karviné) a naděje na opětovné získání titulu po dobrém rozjezdu ligové sezony opět klesly do říše zbožných přání.

„Přiznám se, že už vyhlížíme konec podzimu,“ říká před závěrečným zápasem letošního roku v Příbrami trenér a sportovní ředitel v jedné osobě Zdeněk Ščasný. „Musíme se v zimní pauze zamyslet, jak dál. A potřebujeme přivést posily,“ dodal.

Karvinští fotbalisté (v bílém) svým výkonem proti Jablonci zaujali.
Jablonec má gól číslo 1000, trefil ho obránce Holeš. Zamíří teď do Sparty?

Jedna rána za druhou

Jeho svěřenci se maximálně soustředili, aby nechali zapomenout na kolaps na Slovácku a v neděli v domácím prostředí uspěli s Teplicemi. Opakovala se ovšem stále stejná písnička. „Jestli jsem někdy opravdu cítil, že to zlomíme, tak před tímhle zápasem. Bohužel jsme nechali Teplice hrát. Nehráli jsme dobře, nervozita narůstala a z jediné střely jsme dostali gól,“ vrací se k nedělní bitvě na Letné.

Sparta - Teplice 0:1
Trápení pokračuje. Sparta se doma neprosadila a padla s Teplicemi

Přijde nový trenér?

Rezavá Sparta. Výroky trenéra Zdeňka Ščasného. Infografika.Zdroj: RedakceKdyby se fotbalové utkání hrálo jen 80 minut, Sparta by bojovala o nejvyšší příčky. Během poslední desetiminutovky sparťané inkasovali už devět gólů. A ty je shodně připravily o devět bodů. „Selhali jsme,“ ví záložník Lukáš Vácha. „Přední příčky? Na to musíme zapomenout,“ dodává.

V zimě se dá očekávat další průvan v kádru. Kolikátý už? A lze předpokládat, že Ščasný se bude chtít věnovat pouze funkci sportovního ředitele a stres nejsledovanějšího postu v českém fotbale přenechá někomu jinému. Fanoušci mají jasno, během zápasu s Teplicemi vyvolávali jméno Vítězslava Lavičky. Toho teď však lanaří polská Wroclaw.

Další kandidáti? Martin Hašek těžko opustí rozdělanou práci v Bohemians. Ještě nedávno by každý trenér dal cokoliv za možnost vést Spartu. Dnes je tato nabídka obrazně řečeno za trest. „Pokřik fanoušků jsem vnímal, byl bych lhář a pokrytec, kdybych říkal něco jiného. Na druhou stranu když se vyhrává, tak jsou všichni spokojení,“ utrousil Ščasný.

Zdeněk Ščasný.
Sparta (ne)řeší potíže. Měl by Ščasný odejít?