Fanoušci, kteří si najdou cestu do hlediště hřiště Rudolfa Labaje (vstupné je dobrovolné), uvidí na nějakou dobu poslední druholigové vystoupení třineckých fotbalistů. Nemuselo to tak být. Stačilo, aby tým, který na jaře po všech stránkách zcela propadl, k úvodní jarní výhře nad Karvinou (2:0) a čtyřem bezbrankovým remízám (Most, Čáslav, Znojmo, Opava) přidal pouhopouhá dvě vítězství, a to v existenčních duelech s Vlašimí (1:2) a béčkem Sparty Praha (0:2). V případě, že by to dokázal, do závěrečného duelu se Zlínem by nastupoval s jistotou záchrany.

Věci se mají jinak a Třinec jde do posledního zápasu sezony s cílem napravit si pošramocenou reputaci a vyhnout se ostudě. V dosavadním průběhu jara se zmohl všehovšudy na sedm bodů, což je jeho nejhorší výsledek v dějinách samostatné české druhé ligy. V ročníku 2000/2001, kdy Třinec z druhé ligy sestoupil, nasbíral na jaře osm bodů. „Případné vítězství sice nechvalný rekord odvrátí, ale přesto zůstane slabou náplastí. Do posledního utkání jdeme se záměrem zvítězit a rozloučit se důstojně s druhou ligou," nastínil nový ředitel třineckého klubu Karel Kula.

Pro řadu jeho svěřenců bude duel se Zlínem posledním utkáním v třineckém dresu. O některé členy neúspěšného kádru už v Třinci nestojí, jiní hráči nemusí souhlasit s novými, finančně skromnějšími návrhy smluv.

(rom)