Sokol Lískovec – TJ Valašské Meziříčí 2:2 (1:1)

Domácí mohli mít famózní vstup do utkání, když v rozmezí jedné minuty mohli dvakrát skórovat. To běžela 3. minuta zápasu, Václavík se uvolnil na levé straně a mířil po ní až k rohovému praporku. Následně poslal před branku přízemní centr a Dvořák ve skluzu trefil jen ležícího brankáře hostí. Meziříčští míč odehráli pryč, ale Žídek znovu centrem z levé strany našel Václavíka, který bohužel pro domácí v nadějné pozici netrefil. A tak platilo pověstné nedáš – dostaneš. V 6. minutě se hosté poprvé podívali před Polachovu branku a rázem z toho byla branka, kterou dal Marek. Poté se hra uklidnila, míč však měli domácí borci stále více na svých kopačkách. Po půlhodině hry vybojoval Šrámek rohový kop. Jeho exekuce se ujal Mikulenka a Hlavatík na hranici malého vápna poslal hlavou svým premiérovým gólem v lískoveckém áčku nechytatelně do sítě. Další gól měl na kopačkách Dvořák, který obešel i hostujícího gólmana, ale míči v cestě do brány zabránil vracející se Michálek. Když pak neproměnili své tutovky Václavík se Šrámkem, odcházely oba celky k poločasové přestávce za stavu 1:1.

Druhá půle měla podobný průběh jako ta první. Lískovec byl znovu aktivnější, jenže opět udeřili hosté. Ve 49. minutě prošel Marek přes Hlavatíka, poslal míč pod sebe a Horák vrátil Valachům vedení. Domácí museli zvýšit obrátky. Trenér Onufer stáhl hru na tři obránce a vsadil vše na útočnou kartu. V 67. minutě poslal Šrámek střídajícího Vokouna po lévé straně, ten se kličkou zbavil obránce, přihrál Čerňákovi, který ve střelecké pozici nepochopitelně volil přihrávku na Václavíka, která navíc skončila až za brakovou lajnou. O osm minut později mohli hosté přidat třetí branku. Plešek prošel stejně jako při druhé brance hostů, poslal míč pod sebe a střídající Kundrát nechal vyniknout Polacha. Lískovec dále pokračoval v nátlaku. V 84. minutě se k odraženém míči dostal Václavík, ale jeho rána z hranice šestnáctky minula branku.

Až v 87. minutě se Lískovci podařilo dosáhnout branky. Mikulenkův centr prodloužil Šrámek na Staníka, ten si kličkou položil gólmana a chladnokrevně zakončil. V závěru utkání se ještě oba týmy snažili vstřelit gól, nikomu už se to však nepovedlo. „V prvním poločase měl Lískovec hned v prvních pěti minutách tři obrovské šance a prakticky celý poločas nás přehrávali, hlavně v křídelních prostorech, kde nám dělali obrovské problémy. Tím nás i trochu překvapili, protože jsme chtěli být tím týmem, který dirigoval temto hry, takže jsem byl rád, že jsme se dostali do vedení, které jsme ale neudrželi po standartce. Poté, ve druhém poločase jsme to trošku změnili, vystřídali hráče, změnili rozestavení a už to nebylo takové markatní, bylo to vyrovnané a za stavu 1:2 jsme měli přidat třetí gól, který jsme bohužel nedali a Lískovec pak asi zaslouženě vyrovnal, takže remíza je spravedlivá, ale je to škoda, že jsme dostali gól těsně před koncem zápasu," konstatoval trenér Valašského Meziříčí, Robert Blaško. „Do obou poločasů jsme vstoupili nekoncentrovaně, pokaždé jsme obdrželi branku a tahali jsme za kratší konec. Klukům nemůžu upřít snahu ani bojovnost, vytvořili jsme si několik šancí, ale žádnou jsme neproměnili a můžeme být rádi, alespoň za vyrovnání, i když jsme byli v zápase lepší a mohli jsme vyhrát," řekl zklamaný trenér lískoveckého Realu Miroslav Onufer.

Branky: 31. Hlavatík, 87. Staník – 6. Marek, 49. Horák. Rozhodčí: Santarius – Richtár, Těšina. ŽK: Maléř – Mézl, Malina, Macíček. Diváci: 60.

Lískovec: Polach – Hlavatík (61. Vokoun), Škorik, Maléř, Žídek – Dvořák, Mikulenka, Čerňák (79. Staník), Holý – Václavík, Šrámek. Trenér: Miroslav Onufer.

V. Meziříčí: Štěpán – Molnár, Malina, Michálek, Málek (46. Mézl) – Macíček, Plešek, Sviták, Marek (73. T. Kundrát) – Horák, Neuberger (85. Baroš). Trenér: Robert Blaško.

(moj)