Celek trenéra Miroslava Kouřila nastřádal v průběhu čtyř kol osm bodů za dvě výhry a stejný počet remíz. To stejné se podařilo nováčkovi z Orlové, který je o skóre druhý. Oba celky, stejně jako Hlučín, prozatím ještě neprohrály. Další favorité soutěže, Prostějov a Frýdek-Místek, už pachuť porážky okusili. „Potvrzuje se to, co jsem předpokládal, třetiligová soutěž je nesmírně vyrovnaná. Body neztrácíme pouze my, ale rovněž naší protivníci," podotkl kouč Třince Kouřil.

Ze hřišť soupeřů přivezl Třinec dva body za remízy 1:1 v Hlučíně a Hulíně. Doma je prozatím stoprocentní, nejprve si poradil se Zábřehem (4:2) a následně pokořil nováčka ze Žďáru nad Sázavou (5:0). Proti záložnímu týmu Zlína se Třinečtí pokusí udržet neporazitelnost, stoprocentní domácí bilanci a také vedení v tabulce. „Čeká nás, a to nepřeháním, velmi těžký zápas. V řadách Zlína nehrají pouze mladí hráči, ale také čtyři starší fotbalisté, kteří jsou ve středním věku a taktéž trojice talentovaných Nigérijců mezi 18 a 20 lety, která se chce prosadit v české lize," upozorňuje trenér Kouřil.

Třinečtí sice mají za sebou vítěznou pohárovou bitvu v Hlučíně, ale většina hráčů základní sestavy do utkání nezasáhla, kouč Kouřil postavil náhradníky. V duelu se Zlínem zřejmě vsadí na obvyklou sestavu. 

(rom)