„Ta utkání s Baníkem jsou vždy takovým malým derby. Podle mě ty zápasy bývají atraktivní i pro fanoušky. Z našeho týmu je spousta hráčů, co si Baníkem prošla, takže pro nás ten duel bude mít zvláštní náboj. Hlavně aby byla u nás větší tužba získat tři body," přeje si zkušený zadák Valcířů Zdeněk Staněk, který v Baníku působil v letech 2004 až 2007 a stal se s ním vítězem národního poháru (v Olomouci tehdy Baník porazil tým Slovácka, pozn. red.).

V minulém kole vyšli oba soupeři bodově naprázdno. Juniorka Baníku prohrála na domácím hřišti se silným Prostějovem 1:3, Frýdek naopak na hřišti dalšího nováčka z Orlové prohrál 2:3. „V Orlové nám utkání nevyšlo podle našich představ. Body jsme tam určitě ztratili. I proto je teď potřebujeme získat zpátky, zvláště chceme uspět před domácími fanoušky," přeje si Staněk.

Lehké to však Valcíři mít nebudou, jelikož je velká pravděpodobnost, že si tým z Bazalů přiveze v sobotním dopoledni s sebou i nějaké hráče ze širšího kádru prvoligového áčka. „Co s tím naděláme. Mě to připadá, že pokaždé, když je reprezentační pauza, tak my chytneme nějaké to béčko. Tak to ale je a my se s tím musíme poprat. Pokud chceme postoupit, musíme porazit každého, a to s posilami z áčka, nebo i bez nich," dodal sedmadvacetiletý obránce Frýdku-Místku.

Dodejme jen, že utkání Lipiny s juniorky Baníku začíná v tradičním dopoledním čase od 10.15 hodin.