Celek trenéra Miloslava Machálka (jeho syn Tomáš střílí branky za Prostějov, momentálního lídra MSFL, pozn. red.) má určité potíže se sestavou, protože jeho někteří stěžejní fotbalisté jsou na marodce. Uničov dosud nastřádal jen sedm bodů, což mu prozatím stačí jen na jedenácté místo. Naposledy družina trenéra Machálka vyšla naprázdno v Hlučíně, kde prohrála těsně 2:1.

Třinec měl ve středu neplánované volno, jeho utkání na hřišti baníkovské rezervy se neuskutečnilo. Trávník na hřišti v Ostravě-Vřesině byl silně podmáčený, a tak sudí rozhodli o tom, že se zápas neuskuteční. Náhradním termínem bude středa 10. října od 15 hodin.

„Byli jsme připraveni utkání odehrát, ale možná je dobře, se nakonec nehrálo. Verdikt rozhodčího respektujeme," podvolil se rozhodnutí arbitrů trenér Třince Miroslav Kouřil. „ V září jsme původně měli odehrát sedm a v říjnu čtyři mistrovské zápasy. Tímto se to vyrovná, v září bude utkání šest a v říjnu pět."

Do sobotního duelu Třinečtí podle všeho nasadí útočníka Hynka Prokeše, kterého získali na hostování z druholigové Opavy. Příchod druhého nejlepšího střelce MSFL v loňském ročníku se měl definitivně dotáhnout teprve včera. Souboj s Uničovem bude prestižní zejména pro třineckého záložníka Marka Kyselého, který se do Třince dostal letos v létě po tříletém působení právě v Uničově. „Soupeře znám, viděl jsem ho v každém utkání. Uničov má nevyzpytatelného trenéra, který dokáže své protivníky zaskočit. My se však překvapit nenecháme, známe jak protivníkovy slabiny, tak také jeho přednosti. Hrajeme doma, musíme svému sokovi vnutit náš styl hry, nemůže to být naopak," dodal třinecký trenér Kouřil.

rom)