MFK Frýdek-Místek U19 – AC Sparta Praha U19 1:4 (0:4)

Domácí dorostenci začali utkání nebojácně a v prvních třech minutách zahrozili po dvou velmi dobře zahraných rohových kopech. Gólu se ale Frýdečtí nedočkali. Stejně tak dopadla situace ze 14. minuty, kdy Jakubov promarnil obrovskou tutovku. „Tady se vše možná i lámalo. Kdybychom vedli 1:0 nebo 2:0, utkání se asi vyvíjelo úplně jinak," poznamenal asistent domácího trenéra Petr Schmidt. V 19. minutě domácí obrana zaspala a Sulovský křižnou střelou poslal Spartu do vedení. Od té chvíle byli hosté aktivnější. Další důležitý okamžik pro domácí přišel ve 23. minutě. To Červeňák fauloval na půlicí čáře unikajícího soupeře a rozhodčí Proske byl nekompromisní – červená karta pro frýdeckého útočníka. „Úplně zbytečná, ale zasloužená červená. Nám se pak vše sesypalo. I když jsme v té době prohrávali, stále se s výsledkem něco dalo ještě udělat. Pak jsme v oslabení dostali další rychlé góly a bylo po nadějích," řekl Schmidt.

Sparta tak po půlce měla vypracovaný čtyřbrankový náskok, takže po změně stran se už duel spíš jen dohrával. V 82. minutě se nakonec domácím podařilo snížit, když centr Curyla hlavičkoval na zadní tyči Panák a hostující kapitán Vokoun zahrál rukou. Hlavní rozhodčí posoudil tento moment jak úmyslný a po červené kartě následovala také penalta. Tu pak s přehledem proměnil Panák. „Je vidět, že pro kluky je to velký skok, ale je třeba pracovat dál. Vše se skládá za pochodu, na vše bylo v přípravě málo času," dodal ještě domácí asistent trenéra. „Prvních deset minut jsme prospali a pustili jsme soupeře do dvou šancí ze standardních situací. Po prvním vstřeleném gólu jsme však na hřišti začali dominovat a soupeře k ničemu nepustili. Jsem spokojen se čtyřmi góly po pěkných akcích, ale na druhou stranu mě mrzí, jak jsme odehráli druhý poločas. Přičítal bych to vlivu střídání a opravdu velkému horku, jaké jsem už dlouho nezažil," hodnotil utkání na webových stránkách klubu trenér Sparty U19 David Holoubek.

Branky: 82. Panák (pk) – 18. a 38. Sulovský, 28. Kulhánek, 40. Hovorka. Rozhodčí: Proske – Kotík, Černoevič. ČK: Červeňák – Vokoun. Diváci: 220.

Frýdek-Místek: Hill – Farský, Jakubov, Štěrba, Rimel (70. Papaj) – Račanský (46. Belej), Zajac (46. Pavlíček), Sušovský (89. Jandek), Červeňák – Panák (86. Folta), Curylo. Trenér: Patrik Krabec.

Sparta: Vorel (60. Zavadil) – Mejdr (60. Prenka), Vokoun, Toml, Vondra – Sáček (60. Piško), Kulhánek, Sulovský, Hovorka (60. Březina) – Nečas, Surmaj (60. Špaček). Trenér: David Holoubek.