Ta nespokojenost ale nespočívala hlavně v tom, že Valcíři nakonec s Třincem o gól prohráli, ale hlavně v tom, že místo hráčů druholigového A týmu se v bílých dresech s modrým příčným pruhem na prsou objevili fotbalisté, kteří v úvodních kolech letošní sezony hráli spíš za divizní farmu v Lískovci.

Nehazarduje si tak frýdecko-místecký klub se svými fanoušky? Spousta z nich ve středečním podvečeru dávala svou nevoli hodně hlučně najevo. „Samozřejmě mě to kvůli našim skvělým fanouškům mrzí, zvlášť u těch, kteří se těšili na vynikající fotbal. My jsme se ale zkrátka po vyhodnocení zdravotního stavu našeho A týmu rozhodli, že základním úkolem pro tuto sezonu je záchrana MFK Frýdek-Místek ve druhé lize," započal vysvětlení, proč v poháru nenastoupil ani jeden hráč základního kádru Valcířů, trenér MFK Milan Duhan. „My nechceme hazardovat s tím, že bychom mohli tímto utkáním rozšířit nebo dokonce zhoršit zdravotní stav našich hráčů. Náš kádr má osmadvacet fotbalistů, proč tedy nedat příležitost i dalším hráčům? Jsou tady kluci, kteří přišli v létě z dorostu, ale jsou tu i noví hráči. Ti všichni potřebují hrát těžší zápasy, a to duel s Třincem byl. Někteří tu příležitost využili, jiní méně. Za enormní nasazení a přístup k zápasu ale děkují všem klukům, kteří v poháru nastoupili," dodal Duhan.

Valcíři se tak zřekli příležitosti, přilákat do Stovek v poháru dalšího prvoligového soupeře (vítěz derby narazí na pražskou Duklu, pozn. red.). „Pohárová soutěž pro nás nemá nijak velký význam. My jsme šli do letošní sezony s cílem záchrany druhé ligy. Musíte vzít v potaz, že nemáme kádr vyrovnaných pětadvaceti lidí, aby nám bylo jedno, jestli se zraní dva tři čtyři hráči. Už tak máme početnou marodku, což bylo vidět na našem utkání ve Zlíně, kde jsme sestavu museli lepit. Další hazard, myslím si, v naší situaci nebyl možný," upozorňuje na fakt, že se ševci nemohli hrát dlouhodobě zranění obránci Coufal se Silveirou frýdecký kouč. „Nejsme prozatím týmem, za který nás teď mnozí ve městě považují, že budeme válcovat každého soupeře. Musíme se držet při zemi. Prozatím jsme ještě nic nepředvedli a nedokázali. Nebuďme ve falešném přesvědčení, že vše šlape na jedničku. Euforie je strašně pěkná a nás v klubu samozřejmě všechny moc těší. My teď ale potřebujeme u fanoušků pochopení. V žádném případě nechceme jít cestou proti nim, musíme však vědět, na co máme, a na co ne," zamýšlí se Duhan.

Ať tak, nebo tak, je otázkou, jak se frýdecký fanoušek ke klubu v sobotním domácím zápase s Táborskem postaví. Přijde či nepřijde na fotbal? „My nemůžeme rozlišovat mezi klukem, který je výkonnostně na špici a naopak hráčem, který se tam snaží dostat. Ať už hraje Jarda nebo Pavel, tak by pravý frýdecký fanoušek měl držet s naším klubem. Co si budeme nalhávat, vždyť budoucnost tohoto klubu je právě v těchto mladých fotbalistech. My nejsme tak bohatým klubem, abychom si mohli dovolit kupovat drahé prvoligové hráče. A pokud nedostanou naši hráči šanci v těžkých zápasech, dobré fotbalisty z nich neuděláme," uzavřel povídání trenér frýdecko-místeckých fotbalistů.