Vnesl zasloužený triumf na stadionu pražských Bohemians na vaše kopačky více klidu?

Jak se to vezme. Zvládli jsme utkání, jež bylo pro oba celky nesmírně důležité, takže taková ta nervozita z nás opadla. Z hlediska přístupu a nasazení si hráči zaslouží pochvalu, ale jejich výkon vynikající rozhodně nebyl. Tři prohry v řadě byly nepříjemné, cenné vítězství nad soupeřem, který nejspíše bude bojovat o záchranu, je pro nás vzpruhou. O klidu se ale v našem případě hovořit nedá.

Sebejistotu vašeho celku nahlodávají zmíněné porážky?

Přesně tak. Doma jsme už dvakrát prohráli a proti Vlašimi chceme fandům ukázat, že umíme vyhrávat i na vlastním stadionu.

Po nezdaru s Hradcem Králové jste odmítl výraznější obměnu výchozí jedenáctky a na Bohemce postavil skoro stejnou. V poháru ve Frýdku-Místku jste dal příležitost dosud méně vytěžovaným hráčům.

Za prvé jsem chtěl, aby si ti nejvíce vytížení trochu odpočinuli, protože další zápas jsme hráli už za necelé tři dny. A za druhé jsem jim chtěl ukázat, že rozhodně nejsou nenahraditelní. Někteří se ocitli na lavičce, nebo ani nebyli nominováni k zápasu. Teď vědí, že jistotu nemají, což se jim možná nelíbí, ale musí pochopit, že jedině tak se mohou zlepšovat. Musejí si uvědomit, že jejich předešlé výkony zdaleka nebyly stoprocentní.

Co vám tedy ukázali méně vytěžovaní hráči?

Cigánek hrál velmi dobře v juniorce, což je samozřejmě něco jiného než druhá liga, ale v poháru to zvládl výborně. Na Bohemce také, i když se dopustil chyb. Bylo na něm patrné, že toho měl plné zuby. Solidní výkon podal Dostál, ostatně Málek také. Jsou to hráči s herním výpadkem, ale ukázali, že na to mají. Nezatracuji ani Matouška, jemuž se, ostatně jako celému našemu mužstvu, nevyvedly dva zápasy, v nichž byl brzy střídán. Vážím si jeho pracovitosti. Pro naše mužstvo i pro hráče samotného jsou plusem branky Gulajeva.

Proti Vlašimi budete mít k dispozici i staronovou posilu útočníka Václava Juřenu, který přišel z Karviné.

A to je pro nás dobře, protože Juřena už v Třinci působil, zná to tady a nebude pro něho problém zapadnout do mužstva. Může pomoct sám sobě a také nám. Je agresivní a bojovný, typově takového útočníka v mužstvu nemáme.

ROMAN BASELIDES