Takové období, jaké jste vloni na jaře prožíval vy, je snem snad každého útočníka.

Docela se mi dařilo. V 19 třetiligových utkáních jsem se trefil dvacetkrát a stal se nejlepším střelcem soutěže. Patřil jsem do ligového týmu Slovácka, za juniorku jsem chodíval hrát jen občas. Trenér Soukup mě tam už pak moc nechtěl pouštět. Nastupoval jsem i v první lize. Třeba v Olomouci se mi zápas moc nepovedl a naopak v Českých Budějovicích jsem odehrál své nejlepší utkání. Do hry jsem šel dvacet minut před koncem za stavu 2:0 pro domácí. V 88. minutě jsem nahrál na gól Filipovi Hlúpikovi a v nastaveném čase jsem vyrovnal na konečných 2:2. Svůj první ligový gól jsem dal brankáři Daňkovi.

V létě a ani teď v zimě jste se do úzkého kádru Slovácka neprotlačil. Co jste udělal špatně?

V letní přípravě mi dal trenér Soukup na vybranou. Buď si počkám na svou šanci, nebo půjdu hostovat do druhé ligy. Rozhodl jsem se pro tu druhou alternativu. Přestože se o mně zajímalo Znojmo a HFK Olomouc, nakonec jsem odešel do Ústí nad Labem. Předtím existovala ještě jedna varianta. Z Bohemky se mi totiž ozval pan Weber, měl jsem tam jít na přestup. Nakonec z toho sešlo, což byla škoda.

V Ústí jste střelecky mlčel. Odešla vám forma?

Do Ústí jsem přišel v době, kdy v klubu ještě působil trenér Habanec, který pak přešel na Slovácko. Prvních pět utkání jsem odehrál celých, a přestože jsem se dostal do několika příležitostí, branku jsem nedal. Změnil se kádr, a také systém hry, nikomu se nedařilo, neuhráli jsme jediný bod. Posléze přišel trenér Bičovský, bylo to v pátém kole. Měl jsem gól na noze, ale neskóroval jsem a i kvůli tomu jsme prohráli s Bohemkou. Pak jsem dvakrát seděl, dvakrát hrál, jednou seděl a jednou hrál. A nakonec jsem se zranil. V Ústí se mi to vůbec nepovedlo.

Do Třince, který byl na podzim nejofenzivnějším týmem třetím ligy, si jdete spravit chuť?

Ano, chtěl bych se tady restartovat. Rád bych Třinci pomohl do třetí ligy a on by na oplátku mohl pomoct mě. Doufám, že nám to vzájemně vyjde. Mám velkou radost z toho, že pan Kula (ředitel klubu pozn. red.) o mě projevil zájem. Asi si mě pamatuje ještě z Baníku, kde jsem působil v mládežnických družstvech.

Třinci jste se upsal na půl roku?

Pokud se mu v létě podaří postoupit do druhé ligy, měl bych zde zůstat i v následující sezoně. Abychom případnou druholigovou soutěž dobře rozjeli a neměli potíže s udržením. Taková je dohoda. Posléze bych se rád vrátil na Slovácko a dokázal, že na ligu mám.

Kolika brankami to svému mateřskému klubu hodláte ukázat už teď na jaře?

Žádnou gólovou metu jsem si nevytýčil. Já ani ty góly nemusím dávat, nejdůležitější bude, abych hrál dobře. A hlavně, aby Třinec postoupil.

ROMAN BASELIDES