O výhře domácích prakticky rozhodl René Dedič. Nejen, že dal hattrick (a vlastně čistý, rozdělený pouze přestávkou), na úvodní gól Jouklovi ještě nahrál. „Do každého zápasu nastupuji s tím, že chci týmu pomoct, ideálně gólově, paradoxně dnes jsem se nijak dobře necítil,“ přiznal s úsměvem šťastný střelec. „Tohle nás rozhodně povzbudí před Ústím,“ dodal.

Třinec v první půli využil své šance a odpíchl se k výhře. „Asi se dovedu vžít do kůže soupeře. Podobně brzy jsme inkasovali posledně na Sigmě. Varnsdorf je hodně kompaktní celek, ale tušili jsme, že těžší terén jeho technickému mužstvu nebude vyhovovat. Na druhou stranu jsme dávali pěkné góly. Přestože vyčníval Dedič, já bych pochválil celé mužstvo. Nerad bych, aby tady někomu narostl nosánek,“ zasmál se třinecký kouč Jiří Neček.

Trenéra Varnsdorfu Zdenko Frťalu pochopitelně výsledek zklamal. „Prvních třicet minut jsme hráli dětský fotbal bez soubojů a bez agresivity. Porazil nás jeden hráč. A když jsme ve druhém poločase chtěli s výsledkem něco dělat, tak jsme naše šance neproměnili,“ pokrčil rameny Frťala.

Fotbal Třinec – FK Varnsdorf 4:0 (3:0)
Branky: 2. Joukl, 16., 37. a 64. Dedič. Rozhodčí: Berka – Boček, Dresler. ŽK: Dordič (V). Diváci: 325
Třinec: Paleček – Benetka, Čelůstka, Reintam, Janoščín – Joukl (71. Vávra), Motyčka (69. Ižvolt), Krišto, Šumbera (80. Hošek), Stříž – Dedič. Trenér: Neček