Svou premiéru na domácím stadionu odehrají také oba regionální zástupci ve FNL – Frýdek-Místek a Třinec. Valcíři vyzvou v sobotu od 17 hodin ve frýdeckých Stovkách Ústí nad Labem. To jejich okresní rival z Třince půjde do druholigového boje o několik hodin dříve. Na třineckém stadionu Rudolfa Labaje se totiž hraje již v 10.15 hodin. Slezané se o první druholigové body poperou s jihočeskými Českými Budějovicemi.

Frýdek-Místek – Ústí nad Labem (sobota, 17 hodin)

Jak nastoupili v poháru?
Frýdek-Místek: Prepsl – Byrtus (76. Bialek), Berežný, Literák, Švrček – Hykel, Krčula, Klabník, Slaninka – Ilko – Vyskočil (90. Javorek). Trenér: Leoš Kalvoda.
Ústí: Zacharda - Zeman (K), Zukič, Vaněk, Šnirc - Kateřiňák, Peterka (80. Martykán) - Moulis, Jindráček (72. Miskovič), Leibl (71. Procházka) – Pouček. Trenér: Jiří Skála.
Leoš Kalvoda (trenér Frýdku-Místku): „Předpokládám, že Ústí bude mít letos určitě vyšší ambice. Navíc mají k dispozici nový stadion, dá se tedy vyčíst, že nás čeká v sobotu nepříjemný soupeř. Mě mrzí, že se nám nepodařilo sehnat materiál z jejich posledního pohárového utkání. Z ústeckého kádru znám sice Moulise, Martikána či Peterku, ale soupeř bude pro nás takovou neznámou. Ani my však nejsme pro ně příliš čitelní, i ve Frýdku se spousta hráčů obměnila."

Třinec – České Budějovice (sobota, 10.15 hodin)

Jak nastoupili v poháru?
Třinec: Paleček – Velner, Čelůstka, Bedecs (78. Reintam), Janoščín – Ižvolt, Málek (70. Joukl), Motyčka, Malcharek, Teplý (46. Janošík) – Hošek. Trenér: Martin Zbončák.
České Budějovice: Hajdušek – Klesa (46. Pešek), Novák, Šourek, Funda - Čavoš (101. Hála), Benát - Kadula, Čermák (78. Vaněk), Wermke - Táborský. Trenér: David Horejš.
Martin Zbončák (trenér Třince): „V kabině je mezi hráči cítit napětí, kluci se na zápas těší. Musím přiznat, že nespím úplně klidně, v posledních dnech usínám hůř. Je to takové předzápasové napětí, jaké jsem cítil před těžkými zápasy i jako asistent Karla Kuly. Věřím, že přijde hodně diváků a že jim předvedeme dobrý výkon, který nám vynese tři body. To je náš jednoznačný cíl."

Znojmo – Baník Ostrava (neděle, 16 hodin)

Jak nastoupili v poháru?
Baník Ostrava: Vašek – Celba, Pokorný, Lischka, Sus – Malý (56. Nerad), Chvěja – Mondek (59. Lupták), Mičola, Helešic – Urgela (75. O. Šašinka).
Znojmo: Doleček – Chereda, Šumbera, Motal, Odehnal, Helísek, Ledecký, Javůrek, Rybička, Njire, Urbančok.

Vlastimil Petržela (kouč Baníku Ostrava): „Musíme spoléhat na to, že hráči, kteří přišli na poslední chvíli do týmu, jsou zkušení. Neznám mužstvo, které by šlo takto do mistrovského zápasu. Strach mám tedy jen z naší sehranosti, z ničeho jiného. Ale třeba Tomáše Zápotočného znám, je to zkušený fotbalista. Věřím, že nám pomůže. Druhou ligu znám. Vím, co nás ve Znojmě čeká. Chceme postoupit a uděláme pro to maximum. Fyzicky by jsme na tom měli být lépe než ostatní, ale v jednom utkání, zvláště pak proti Baníku, se může stát cokoliv." (au)

Sigma Olomouc – SFC Opava (pátek, 18 hodin)

Jak nastoupili v poháru?
Olomouc: Buchta – Hála, Škerle, Radakovič, Vepřek (71. Zahradníček) – Petr, Plšek, Sladký, Houska (60. Chorý), Falta (60. Buchvaldek) – Vašíček.
Opava: Lasák – Pospěch, Radić, Žídek, Čelůstka – Grossmann (46. Janetzký), Jursa, Schaffartzik, Zapalač (60. Jurečka) – Kuzmanović (79. Simerský), Smola.
Václav Jílek (trenér Sigmy Olomouc): „Viděl jsem Opavu v zápase s Brnem a taky s Vítkovicemi. Nechtěl bych vzbuzovat přehnanou obavu, to určitě ne. Jen říkám, že je to mužstvo, které má stabilní herní organizaci, schematické prvky, je odpovědné v obraně. Bude to těžký soupeř jako každý, který k nám přijede."

Roman Skuhravý (trenér SFC Opava): „Chceme si od úvodního kola dokázat, že fotbal, kterým jsme se prezentovali po celou přípravu, může fungovat i v lize. Jsme si vědomi kvality soupeře, do utkání jdeme s respektem. Olomouc jsme viděli ve třech zápasech, na její hře je vidět rukopis trenéra Jílka. Obdobnou hrou se prezentovala Sparta za Víti Lavičky, to znamená, že je silná po lajnách a do kombinace, nebezpečné má útočné standardky. Mě těší, že až na Tomáše Machálka jdeme do zápasu v kompletním složení." (rob)

MFK Vítkovice – 1.SK Prostějov (přeloženo na 31. srpna od 17 hodin)

Další zápasy – sobota – 10.15: Baník Sokolov – Vlašim. Neděle – 10.15: Viktoria Žižkov – Táborsko, 17.00: Varnsdorf – Pardubice.