V prvním dějství byli silnější na míči hosté, z optické převahy si ale Valcíři dokázali vytvořit pouze jednu vážnější šanci, to když ve 27. minutě nastřelil Švrček pravou tyč Adamuškovy branky.

Do druhé půle domácí trenér Karel Kula svou sestavu prostřídal, hostující kouč Radványi naopak důvěřoval stejným hráčům, pouze brankáře Prepsla vystřídal mezi třemi tyčemi Penksa.

„I v tomto zápase jsme chtěli hráče rovnoměrně vytížit. Ještě to pro nás není ta finální část přípravy, i proto znovu dostali šanci kluci z juniorky. Hráči jako Samiec či Kučera se musí v takových zápasech otrkat, přivyknout si na seniorský fotbal," osvětlil poločasovou hromadnou výměnu třinecký trenér Karel Kula.

Druhý poločas začali aktivněji znovu hosté a už po dvou minutách hry se po Ižvoltově přihrávce dostal k zakončení Hošek. Jeho střela v pádu mířila však do tyče. Třinečtí se ještě nestačili z hostující akce ani otřepat a už se na ně valila další pohroma. Na pravé straně se uvolnil Ujlaky a jeho přízemní střelu si nešťastně skluzem srazil do vlastní branky vracející se Samiec – 0:1.

Po hodině hry Valcíři své vedení ještě navýšili. Ujlaky využil své rychlosti a pohotovou ranou nedal Rohelovi v třinecké bráně šanci – 0:2.

Dvoubrankový náskok hosty možná ukolébal. Třinečtí přidali na důraze a rázem jich bylo plné hřiště. V 72. minutě poslal Salachna z poloviny hřiště do šestnáctky soupeře nadýchaný centr a Kučera se štěstím snížil na rozdíl jediné branky – 1:2.

Třinečtí byli za další tři minuty blízko vyrovnání. Střídající Ďuriška chyboval uprostřed hřiště a hosté pak mohli děkovat svému brankáři Penksovi, který během několika vteřin zlikvidoval tutovky jak Salachnovi, tak i následně dorážejícímu Douglasovi. Fotbalisté v bílých dresech se ale zaslouženého vyrovnání přeci jen dočkali. V 77. minutě uplatnil kanonýr Dedič svůj důraz a po kličce brankáři poslal míč do opuštěné branky hostujícího celku – 2:2.

„Myslím si, že byl k vidění zajímavý zápas. Obě mužstva ukázala zajímavé typy hráčů, kromě čtyř branek byly k vidění ještě i další šance na obou stranách. Výsledek je pro nás řekl bych přijatelný, jelikož hosté si vypracovali o něco více brankových příležitostí. Ale ani my jsme nebyli úplně bez šancí, můžeme být určitě s utkáním spokojeni," hodnotil přípravný třinecký kouč Karel Kula.

„Bylo to spíš bojovné utkání, které jsme mohli i vyhrát. Už v prvním poločase jsme nastřelili tyčku, v tom druhém jsme si počínali stejně. Výsledky jsou pro mě stále ale druhořadé. V některých úsecích hry jsme dnes hráli moc fajnově. Hráči si musí zvyknout na větší bojovnost a důraz. V tom se musíme ještě do začátku sezony zlepšit," poznamenal trenér Frýdku-Místku Mikuláš Radványi.

FK Fotbal Třinec – MFK Frýdek-Místek 2:2 (0:0)
Branky: 72. Kučera, 77. Dedič – 48. Samiec vlastní, 65. Ujlaky. Rozhodčí: Proske – Kotík, Boček. ŽK: Avdič – Ižvolt. Diváci: 50

Třinec, I. poločas: Adamuška – Benetka, Avdič, Čelůstka, Janošík – Teplý, Bedecs, Motyčka, Tomovič – Douglas – Malcharek. II. poločas: Rohel – Velner, Avdič, Kučera, Janoščin – Salachna, Samiec, Ceplák, Málek – Douglas – Dedič. Trenér: Karel Kula
Frýdek-Místek: Prepsl (46. Penksa) – Byrtus, Literák, Peciar, Švrček – Vyskočil (27. Krčula), Krišto, Skwarczek (63. Ďuriška), Ujlaky – Hošek, Ižvolt (69. Tobiáš). Trenér: Mikuláš Radványi