Dětmarovice nebyly favoritem, druholigového soupeře ale chtěly potrápit. „Doufal jsem, že nedostaneme gól do dvacáté minuty. Kdyby to bylo v poločase třeba jen o branku, mohlo to nějak vypadat,“ uvedl kouč Jadrný.

Jenže jeho plán se rychle začal hroutit, hosty poslal v osmé minutě do vedení Hlúpik a o přestávce Třinec vedl už 3:0. „Bylo to jednoznačné, Třinec se mi hodně líbil,“ řekl Jadrný.

Po změně stran navyšoval Třinec své vedení a bez potíží si došel pro postup do 2. kola.

„Skoro celý zápas jsme hráli do plných. První půle se mi líbila víc, protože ve druhé jsme dost kazili. Ale sedm gólů je slušných,“ ohlížel se za postupem trenér třineckých hráčů Svatopluk Habanec.

Farmářské trhy. Ilustrační foto.
Třinecké náměstí oživí farmářské trhy

Ocenil i snahu Dětmarovic. „Soupeř byl určitě velmi houževnatý a moc se snažil dát nám gól, což se mu nakonec i povedlo. Bylo vidět, že chce hrát fotbal a ten rozdíl ve skóre asi odpovídá rozdílu dvou tříd, které nás dělí,“ rekapituloval Habanec, jenž se svým týmem zlomil jakési dětmarovické prokletí, neboť v předešlých třech případech Třinec v rámci poháru v Dětmarovicích neuspěl. Jednou padl 0:1 a dvakrát prohrál na penalty.

SK Dětmarovice – Fotbal Třinec 1:7 (0:3)

Branky: 67. z pen. Řapek – 31. a 79. Nieslanik, 42. a 54. Kubala, 59. z pen. a 76. Kušnír, 8. Hlúpik. Rozhodčí: Dorušák – Kotík, Dresler. ŽK: 1:0. Diváci: 400.

Třinec: Adamuška – Omasta, Gáč, Kušnír, Janoščín – Hlúpik (46. Arroyo), Machalík (46. Wojnar), Samiec, Cienciala (60. Janošík) – Kubala, Nieslanik. Trenér: Habanec.

Požár roubenky v Kunčicích pod Ondřejníkem.
V Kunčicích vyhořela roubenka, spolu s ní i tři auta
David Kofroň (vlevo) bojuje o šanci v týmu Ocelářů.
David Kofroň: S Aronem jsme si vzpomněli na Slavii