Začátek zápasu ale tomu příliš nenasvědčoval. Dalo by se říci, že se nikdo z hráčů nehnal k tomu, aby ohrozil branku protivníka. Nezajímavou půlhodinku, ve které nebyl zaznamenán výrazný herní posun, ukončil až skvělý zákrok domácího brankáře Klesniaka. Až poté se začaly na hřišti tvořit zajímavé fotbalové momenty. První změnu skóre udělaly Dobratice ve 32. minutě po pěkné akci z levé strany. Přesný centr Hlaváče zužitkoval Zábelka a domácí se ujali vedení 1:0. Stačily další dvě minuty a mohlo být srovnáno. To zůstal zcela osamocený na malém vápně hostující L. Šmahaj, leč míč z jeho hlavy jen těsně minul pravou tyč Klesniakovy svatyně. Až v posledních minutách první části zápasu měli více ze hry hosté, jejich dobré příležitosti stačil Klesniak zlikvidovat. Když na něj nevyzrál ani výborně kopnutým přímým kopem Malchárek, přišel dvě minuty před pauzou rychlý brejk Dobratic a finální přihrávku Pánka proměnil Marián Causidis ve druhou branku, což byla dosti nečekaná komplikace pro doberský celek.

Hosté udělali hned na počátku druhého poločasu změnu v sestavě s úmyslem změnit nepříznivě vyvíjející se duel. To se jim ale mohlo vymstít v 50. minutě, kdy se středem hřiště prodral Béla a brankář Lužný zabránil jistému gólu. Podobnou brejkovou možnost dostal vzápětí i Skotnica, ani on však nebyl úspěšný. Zlomovým okamžikem pro Dobrou byly potom následující minuty. Nejprve v 55. minutě zajel doberský Kisza nešetrně při odehrávání míče na kotník Radka Škapy pro kterého zápas skončil na nosítkách. Hostům najednou narostla křídla a zle dotírali na domácí obranu. V 78. minutě našel přesný centr úplně osamoceného Lukáše Šmahaje a jeho volej byl ukázkový - 2:1. I další minuty byly ve znamení tlaku Dobré a Klesniak se v brance vůbec nenudil. V samotném závěru utkání si míč z levé strany pokutového území zatáhl na střed Kisza a nečekanou střelou srovnal na 2:2.

Jak se později ukázalo, nebyl to nakonec poslední gólový zápis. V nastaveném čase, snad po jediném zaváhání výborně chytajícího Lužného, si míč našel mezi hostující obranou Somr, který rozhodl o šťastné výhře Dobratic. „Myslím si, že to byl tady nejlepší podzimní zápas, který snesl parametry této soutěže. Při vedení o dvě branky jsme pak nevyužili další možnosti k navýšení skóre a další vývoj byl hodně ovlivněn zraněním Škapy. Hosté to dokázali využít i proto, že někteří moji hráči nebyli zdravotně fit a dohrávali zápas se sebezapřením. O to více mne těší šťastná trefa Somra v posledních sekundách. Dobrá dokázala svým výkonem, že oprávněně patří na přední místa tabulky,“ zhodnotil derby dobratický trenér Marián Korabík. (moš)

TJ DOBRATICE – SOKOL DOBRÁ 3:2 (2:0)
Branky: 32. Zábelka, 43. Marián Causidis, 92. Somr – 78. L. Šmahaj, 86. Kisza. Rozhodčí: Bednář – Szwed, Szkuta. ŽK: Šigut, Marek Causidis – Filipčík, Kisza, Lužný. Diváci: 230.

Dobratice: Klesniak – Popelka, Škapa (55. Lýsek), Béla, Skotnica – Hlaváč, Marián Causidis, Šigut, Kantor – Pánek (71. Marek Causidis), Zábelka (80. Somr). Trenér: Marián Korabík.

Dobrá: Lužný – D. Šmahaj, Maléř, Bařina (46. D. Damek), Filipčík – Groš, Malchárek, Javorek, Kisza, Papřok (84. Laštovička) – L. Šmahaj. Trenér: Dalibor Damek.