Třinec sice do poločasu vyrovnal, ale ve druhé části dvakrát inkasoval. Poprvé v sezoně tak dostal více než dva góly. „Jsem přesvědčen, že jsme vyhráli zcela zaslouženě. Nedovolili jsme Třinci hrát jeho hru a byli jsme nebezpečnější. Dařilo se nám kombinovat a zakládat protiútoky,“ usmíval se trenér Vítkovic Vlastimil Palička. To jeho třinecký kolega Miroslav Kouřil byl po utkání hodně zklamaný. „Dobře organizovaná hra Vítkovic byla těžko k překonání. Když se k tomu navíc přidaly některé opravdu strašidelné výkony jednotlivců, tak je logické, že to dopadlo, jak to dopadlo. Nepodali jsme kvalitní výkon a prohráli zaslouženě.“

Fotbal Třinec – FC Vítkovice 1:3 (1:1)

Branky: 44. Doubek – 16. Hanák, 53. Mikulenka, 86. Poznar. ŽK: Doubek, Matěj, Joukl – Motyčka, Uvarenko, Diviš, Hanák. ČK: 90. Doubek (Třinec). Rozhodčí: Mikel – Čecháček, Drastík. Diváci: 1100.
Třinec: Lipčák – Lisický, Chlebek, Zítka (61. R. Veselý), Matěj – Malíř (65. Eismann), Hupka (82. Szmek), Šalamoun, Joukl – Adam, Doubek. Trenér: Kouřil.
Vítkovice: Uvarenko – Derych, Doležal, Švestka, Thiago – Hanák, Motyčka, Kuchař (46. Mikulenka), Pulkert – Plešek (74. Poznar) – Diviš (89. Křiva). Trenér: Palička. (mao)