„Musím říct, že jsem v Třinci hodně spokojený. Daří se nám herně i výsledkově, závěr podzimu si proto chceme užít a udržet naše postavení,“ mluví Juřena i za ostatní. 

Jak vlastně hodnotíte dosavadní průběh sezony? Jste překvapen, že je Třinec v čele tabulky?
Abych byl upřímný, překvapený jsem. Tohle nečekal asi nikdo. Vesměs se počítalo, že budeme hrát klidný střed tabulky, někde kolem sedmého až desátého místa, ale čelo? To fakt ne.

Přesto je to realita. Zkuste říct, čím soupeře přehráváte, co je nejsilnější stránka současného Třince?
Myslím, že jsme velmi dobře fyzicky připraveni, hrajeme agresivně a máme dobré protiútoky. Z toho těžíme. Ale dokážeme k tomu přidat i slušnou kombinační hru. Jako tým se celkově jevíme dobře. Aspoň podle mě.

Když jste v létě do Třince přicházel, jaké jste si dával osobní cíle?
Chtěl jsem hlavně pravidelně hrát, to se mi ve Vítkovicích moc nedařilo. V Třinci je to naopak, jsem spokojen. A současné první místo, to je takový bonus (úsměv).

Který zápas považujete v podzimní části sezony za nejpovedenější a na který byste nejraději zapomněl?
Z osobního hlediska mě nadchlo derby proti Opavě, z toho jsem měl opravdu dobrý pocit. Zápas se nám jako týmu povedl. Naopak nerad vzpomínám na Sokolov. Tam jsme změnili rozestavení a to mi extra nesedlo. 

Kdy jste si začali uvědomovat, že hrajete o první místo?
Já bych to zatím takhle nekategorizoval. My se vlastně od začátku motali v tabulce nahoře, já to příliš ani nestudoval. Drželi jsme se cíle vyhrát každý zápas a sbírat body. Neřekl bych, že máme úkol hrát vyloženě o prvního fleka. Ale rádi se nahoře udržíme co nejdéle. 

V sobotu vás čeká šlágr podzimu s Českými Budějovicemi. Co od toho zápasu čekáte, jakou taktiku na soupeře zvolíte? Připomeňme, že se hraje o korunu půlmistra, byť vás ještě čeká jarní předehrávka v Příbrami…
Jasně, tak víme, že přijede velice silný soupeř. Budějovice daly více gólů než my, mají nejlepší obranu v lize, daří se jim herně. Bude to asi hodně vyrovnaný zápas. My bychom chtěli potvrdit to naše postavení a také domácí neporazitelnost. Je to závěrečné domácí utkání, chceme se loučit bodově. Ale je nám jasné, že to bude hodně těžké, asi nejnáročnější domácí zápas. Budějovice nejsou nahoře nějakou náhodou. Máme ještě týden na to, abychom se na soupeře dobře připravili. Věřím, že nic nepodceníme.