Včera si svěřenci trenéra Martian Svědíka nedokázali poradit s druholigovým Třince, se kterým pouze remizovali 1:1. A nový kouč týmu z Bazalů měl ke spokojenosti hodně daleko. „Takto se jednoduše hrát nedá. A už vůbec ne první liga. Soupeře jsme měli přehrát," uvedl po zápase Svědík, který postrádal kromě zraněných Hableho s Droppou také Kaprálika a Kukece. Oběma posledně jmenovaným hráčům skončily smlouvy a na nových se s vedením zatím stále nedohodli.

Novému kouči Baníku je jasné, že se současným kádrem jít do ligy by byla v nadsázce „sebevražda". „Tým se ještě jednoznačně musí posílit. Výkon v zápase nebyl vůbec ideální. Jediným pozitivem byly výkony mladých hráčů, kteří se rozhodně neztratili," uvedl Svědík. Už zítra by na Bazaly měli dorazit hráči, které bude klub testovat.

Také trenér Třince Pavel Hajný měl k výkonu svého celku velké výhrady. „V prvním poločase jsme hráli proti mladšímu mužstvu Baníku a začátek se mi moc nelíbil. V dalším průběhu se to trochu urovnalo. Řekl bych, že paradoxně druhých pětačtyřicet minut bylo z naší strany lepších než těch prvních, přestože jsme hráli proti silnějšímu výběru Baníku. Myslím, že výsledek 1:1 je spravedlivý, protože ve druhém poločase jsme kromě gólu ještě nastřelili tyč. Baník se kromě gólové akce do ničeho nedostal. Nic jsme mu nedovolili," dodal Pavel Hajný. (hek, au)

Přípravné fotbalové utkání:

Fotbal Třinec – Baník Ostrava 1:1 (0:0)

Branky: 87. Matoušek – 75. Fantiš.