Rozhodl vlastní gól

ŠKODA PLZEŇ – VÁLCOVNY FM 2:1 (1:0)

Na trávníku ve Štruncových sadech začalo utkání ze strany domácích značně nervózně. Soupeři po cestovní odysee (letadlo v pátek z Ostravy neletělo, a tak přijeli v den utkání autokarem po obědě do Plzně) se snažili udržet míč co nejdéle od své branky. V 5. minutě však vystřelit ze 30 m Berger, záložník Kopecký míč tečoval, změnil směr a Pasyk byl bezmocný – 1:0. Domácí měli i nadále územní převahu, brankové příležitosti, ale hlavičky Brusnického a Süsse letěly vedle.

Druhý poločas byl ve znamení téměř půlhodinového náporu hostů. Lovíšek, Kopecký, Barčák a Marchevský byli hnacími motory ataku Valcířů. Škodováci se dlouhé minuty marně snažili najít protizbraň na kombinaci a herní nasazení soupeře, který jim prakticky nepůjčil míč. Výsledkem byl vyrovnávací gól Marchevského. Až po vyrovnání se domácí probudili z letargie. Po výměně míčů na lince Sudík–Štrunc–Sudík, poslal posledně jmenovaný ostrý centr před Pasykovu branku a Kopecký jej v tísni nečekaně nasměroval do vlastní sítě. „V utkání bylo mnoho snahy, ale málo dobré kopané. Ve druhém poločase jsme se zlepšili, ale nedokázali akce dotáhnout do konce. Oceňuji výkon Marchevského, který dohrál se zraněním," řekl tehdy po utkání trenér Ján Zachar.

Branky: 5. Berger, 76. Kopecký (vlastní) – 70. Marchevský. Rozhodčí: Duba, diváci: 3 000.

Plzeň: Čaloun – Sudík, Brusnický, Forman, Süss – Berger, Michálek, Bican – Rejda (77. Karafi át), Uličný, Sloup (46. Štrunc). Trenér: Tomáš Pospíchal.

VP: Pasyk – Kubalák, Duda, Lovíšek, Fabík (46. Levinský) – Coufal, Kopecký, Barčák (80. Juřica) – Marchevský, Čermák, Mrázek. Trenér: Ján Zachar.

Pokračování příště…