Zkušený domácí celek totiž po první pětačtyřicetiminutovce prohrával dvoubrankovým rozdílem. „V první půli jsme podali opravdu velice slušný výkon. Po prostřídání už to bylo z naší strany o něčem jiném, ale tak už to zkrátka bývá. Možná, kdybychom zápas dohráli v úvodní sestavě, mohli jsme tu i vyhrát," pousmál se po zápase kouč Valcířů Leoš Kalvoda.

Jeho svěřenci se dostali do vedení ve 21. minutě, když si na Šumského centrovaný míč nejvýše naskočil Bialek. S domácími bylo ale ještě hůře, jelikož krátce před přestávkou zvyšoval Šumský na 0:2 pro hosty. „Pokud jdete na hřiště jen ze sedmdesáti procent, a s vědomím, že se nic nemůže stát, je jen otázkou času, kdy přijde trest. Ze tří vyložených šancí jsme v první půli nedali gól, naopak jsme dvě situace podcenili a dvakrát inkasovali," čertil se domácí kouč Bohumil Páník. Jeho svěřenci se po přestávce přeci jen zlepšili a díky gólům Vukadinoviče a Jordana dotáhli duel do smírného stavu 2:2. „Byla to pro nás obrovsky užitečná generálka," potvrdil 59letý kouč Zlína. „Hráli jsme proti ligovému týmu, který se chystá na ostrý start. Nám do něj přeci jen ještě pár dní zbývá. Škoda, že jsme nemohli nasadit všechny naše hráče. Na stoperu nastoupil klučina, který teď vyšel z dorostu. Musím ale říct, že určitě obstál," pochválil mladíčka Bialka hostující trenér.

FC FASTAV ZLÍN – MFK FRÝDEK-MÍSTEK 2:2 (0:2)

Branky: 65. Vukadinović, 76. Jordan - 21. Bialek, 41. Šumský. Diváci: 880.
Frýdek-Místek: Mihálek - Švrček, Bialek, Klabník, Petrović (64. Slaninka) - Hykel (60. Ilko), Šichor, Skwarczek, Šumský (64. Ruml) - Nworah (52. Krčula), Ivanov (60. Balajok). Trenér: Leoš Kalvoda.