V úvodním kole Tisport ligy Valcíři přehráli Karvinou, nasázeli ji tři góly. Totéž zopakovali také proti Třinci, ale tentokrát sami třikrát inkasovali. Svěřenci trenéra Duhana šli třikrát do trháku, jejich protivník ale ztrátu pokaždé smazal. „Je to jedna z věcí, která mě potěšila. Mám radost i z toho, že jsme dali dva góly ze hry a jeden ze standardní situace. Pozitivní je rovněž to, že se konečně prosadili oba útočníci," vypočítal všechny klady kouč Třince Karel Kula a vzápětí dodal: „Už by to ale chtělo nějaké vítězství, které by hráče jistě povzbudilo."

Okresní derby se třineckému manažerovi docela zamlouvalo. „Řekl bych, že zápas byl konfrontací dvou odlišných fotbalových stylů. Zatímco my jsme působili lepším dojmem a lépe kombinovali, Frýdek-Místek nás předčil v důrazu a jednoduchosti," řekl Kula. S defenzivní činnosti svého týmu příliš spokojený nebyl. „Přišlo mi, že všechny tři branky byly poměrně laciné. Hlavně první dvě – Paleček si dá vlastní gól a v úvodu, na který jsem hráče upozorňoval, necháme Kovaříka úplně volného," pokračoval Kula. A jak viděl derby jeho trenérský protějšek? „Diváci viděli velice dobré utkání, kdy jsem byl spokojen hlavně s jeho první polovinou. Druhý poločas už byl z naší strany horší. Zápas ale účel splnil, měli jsme tak možnost si otestovat další hráče. Během týdne bychom chtěli mít o složení týmu už jasno," prozradil Milan Duhan, kouč Frýdku-Místku.

V posledním střetnutí ve skupině se třinečtí fotbalisté střetnou s Karvinou, která si vyšlápla na ostravský Baník a porazila ho 2:1. A právě v Baníku nepochodil na testech exfrýdecký záložník Kostorek, který teď zkouší štěstí v Třinci. „Měl docela dobré věci, takže ještě dostane příležitost," řekl kouč Kula. Prozatím se rozhlíží po útočnících a možná se začne vyptávat po hráčích na levou stranu sestavy. Fotbalisty Frýdku-Místku naopak čeká na závěr základní skupiny ligový Baník Ostrava. Pokud by Frýdečtí prestižní duel vyhráli, postoupili by do Final Four, které se o víkendu koná v Berouně. „V žádném případě nebudeme výsledek upřednostňovat před přípravou. Jako do každého utkání nastoupíme s cílem uspět, ale nebudeme spekulovat nad tím, že budeme za každou cenu chtít postoupit," upozornil Duhan.

MFK FRÝDEK-MÍSTEK – FOTBAL TŘINEC 3:3 (2:1)

Branky: 3. Kovařík, 33. Paleček (vlastní), 73. Mozol (penalta) - 14. Gulajev, 64. Gavlák, 74. Čelůstka. ŽK: Málek.
Frýdek-Místek: Kaňuk (46. Stehlík) – Literák, Cigánek (67. Malík), Žídek (46. Talián), Palko (67. Žídek) – Malík (46. Švrček), Uvíra, Mozol (67. Zapalač), Zapalač (46. Gajdošík) – H. Prokeš (67. Kovařík), Kovařík (46. Milunovič). Trenér: Milan Duhan.
Třinec: Paleček (46. Rohel) – Lisický (46. Joukl), Vomáčka (46. Krejčí), Malík (46. Čelůstka), Velner (46. Matoušek) – Malíř (46. Málek), Hupka (46. Voves), Kyselý (46. Ceplák), Kostorek (61. Lisický) – Gulajev (46. Motyčka), Gavlák. Trenér: Karel Kula.

Další utkání ve skupině: Baník Ostrava – MFK Karviná 1:2 (0:1).

ROMAN BASELIDES