Machalova Holice opět nevyhrála. Na domácím trávníku si její střelci vylámali zuby na břeclavském gólmanovi Prokopovi, který svému týmu vychytal remízu 1:1. „Problémy se zakončením jsme měli už v přípravě, bohužel jsme tuto nemoc přenesli i do mistrovských zápasů,“ postěžoval si olomoucký trenér Oldřich Machala. „V Líšni jsme měli čtyři čisté gólovky, dnes snad šest. Poločas měl být 3:0 a bylo by vymalováno,“ zlobil se olomoucký stratég.

Čekalo se, jak na sobotní remízu HFK zareaguje konkurent z Frýdku. Dlouho to vypadalo, že tým ze Stovek opět z náskoku Hanáků dva body ukrojí. Až do 87. minuty totiž držel vedení, které zařídil Soukup. Bohužel tři minuty před koncem srovnával hlavou po centru Motala Poznar na konečných 1:1. „Bod je vydřený, šlo z naší strany o nepovedené utkání, nehráli jsme tak, jak bychom si představovali,“ přiznal po trenér Valcířů Milan Duhan.

Do postupové hry se tak nečekaně vklínila juniorka olomoucké Sigmy, ta na domácím trávníku porazila nováčka z Rosic 3:2. „Výsledkově jsem strašně spokojený, ale herně je to pořád ještě slabé. Myslím si, že umíme hrát o hodně lépe,“ uvedl po zápase trenér Sigmy Martin Kotůlek.

Svou jarní premiéru před domácími diváky si v neděli odbyl Hlučín. Remíza 1:1 se Zábřehem je pro Hajného výběr ztráta, obzvlášť proto, že hrál téměř padesát minut přesilovku. „Měli jsme vyhrát. Zápas se pro nás začal vyvíjet dobře, bohužel, vstup do druhého poločasu jsme prospali. Připadalo mi, že máme strach o výsledek. Vytvořili jsme si převahu, avšak vítězný gól i se nám přes šance vstřelit nepodařilo,“ řekl naštvaně Pavel Hajný.

Nevyhrála ani juniorka ostravského Baníku, ta s velezkušeným Vítem Baránkem mezi tyčemi doma pouze remizovala se zachraňující se Líšní 0:0. „Byl to remízový zápas, dělba bodů je asi zasloužená. My jsme měli dvě tři vyložené šance, soupeř také, takže už z tohoto pohledu je plichta spravedlivá,“ komentoval na klubovém webu výkon svých svěřenců trenér Baníku Milan Chalupa.

ROMAN BASELIDES