FC FASTAV ZLÍN B – FK FOTBAL TŘINEC 0:1 (0:0)

„Bylo to spíš remízové utkání. Třinec měl opticky navrch díky množství standardních situací a dlouhých nákopů na oba hroťáky, ale přestože máme o hlavu menší hráče, poradili jsme si s tím celkem dobře. Bohužel při gólové situaci jsme nešli důrazně do balonu a ten celým vápnem prošel až do naší brány," mrzelo trenéra zlínské juniorky Jaroslava Švacha.

V první půli se hrálo téměř výhradně na útočné polovině Slezanů. Třinec držel míč, byl důraznější v osobních soubojích, ovšem přes zlínskou obranu dirigovanou výtečným Linkem se prosazoval jen při standardních situacích. Těch měl více než dost, jenže vyjma zakončení Cigánka na zadní tyči a Hupkovy dorážky do tyče mohl brankář Dostál zůstat v klidu.

Ve druhé půli měl po hodině hry na noze gól domácí Dobeš, jenže z dobré pozice bránu přestřelil. A za dvě minuty to přišlo. Rozhodčí připískl Třinci jednu z četných standardních situací, ševci nechali Malířův volný přímý kop projít celým vápnem a míč se po odrazu od tyče zastavil až ve zlínské bráně. Domácí mohli odpovědět za čtyři minuty, ale Matějovovu pobídku na Kurtina přečetl vyběhnuvší Lipčák a předchozí sražení zlínského útočníka ve vápně nepřesný sudí nepotrestal. Víc už se domácí v ofenzivě neprosadili.

„Některé individuální výkony našich hráčů směrem dopředu mě opravdu zklamaly, na druhou stranu ale musíme vidět, že soupeř disponuje velmi zkušenými fotbalisty, kteří si to vzadu pohlídali," uznal zlínský kouč.

Branka: 62. Malíř. Rozhodčí: Tomanec – Drozdy, Gloser. ŽK: Holík, Linek. Diváci: 127.

Zlín B: Dostál – Bartolomeu, Linek, Elšík, Jasenský – Dobeš, Igwe (86. Kalus), Holík (73. Kopečný) – Matějov – Kurtin (69. Železník), Červenka.

Pavel Malíř: „Ve třetí lize není fotbal o kráse, ale spíš o bojovnosti"

Třinec - První letošní branku vstřelil kapitán třineckých fotbalistů Pavel Malíř v nejlepší možný okamžik. Svou trefou totiž rozhodl o výhře svého celku na půdě zlínského béčka. „Zahrával jsem trestný kop ze strany, míč zastavila až síť. Byl to důležitý gól, protože jsme potřebovali získat zpátky tři body, které jsme doma ztratili s Olomoucí. Byli jsme poprvé na trávě, navíc naše hra byla rozháraná," svěřil se po utkání šťastný střelec.

Domácí utkání se vám opravdu nevyvedlo. Jak vám to šlo naopak ve Zlíně?

Myslím, že jsme měli více ze hry, v prvním poločase jsme dokonce nastřelili tyčku. Další tři čtyři střely byly nepřesné, nebo si s nimi poradil brankář. Naproti tomu Zlínští neměli skoro nic. Byla tam situace, kdy jeden z hráčů tečoval míč, který šel naštěstí Lipovi (brankáři Kopčákovi, pozn. red.) do náruče.

Myslíte si, že vítězství ve Zlíně je tím, co vás po nešťastné jarní premiéře postaví na nohy?

Snad ano. Posledně se zranil Lisický, takže stoper Cigánek musel hrát krajního obránce. Bylo to jedno z možných řešení, jenomže my jsme celou zimu něco trénovali, hráli jsme v určité sestavě a pak se to celé zhroutilo (Třinci chyběl také druhý krajní bek Sporysz - pozn. red.). Je skvělé, že teď už se vrátili do hry Matoušek s Jouklem, protože hrát o postup ve dvanácti lidech by asi nebylo moc dobré.

Obránce Lisický je po operaci ramene. Jak dlouho vám bude scházet?

Co mám zprávy, tak by se měl vrátit asi tak za tři měsíce. Takže na jaře si už bohužel zřejmě nezahraje.

V neděli nastoupíte v Uničově. Čeká vás náročnější střetnutí než ve Zlíně?

Zlín se snažil hrát, ale jak na tom bude Uničov, to zatím vůbec netuším. Věřím, že se na soupeře dobře nachystáme. Myslím si, že nás čeká bojovnější střetnutí než ve Zlíně. Ve třetí lize fotbal o kráse moc není, spíše o bojovnosti. My se v ní domácím pokusíme vyrovnat a přidat i něco technického, abychom utkání dostali pod svou kontrolu.

Máte za sebou dva zápasy na trávě, takže v Uničově už budete rozehranější?

Kdekdo by si řekl, že přechod z umělé trávy, na které jsme trénovali čtyři měsíce, na přírodní, bude bezproblémový. Jenomže pohyb na umělce je jiný, bolí z ní nohy. Trénování na umělce určitě mělo něco do sebe, ale teď už si potřebujeme co nejrychleji zvyknout na trávu. Doufám, že na ni zúročíme to, co jsme natrénovali na umělce. (rom)