Na jeho post přichází Marek Kalivoda, jeho asistentem bude Martin Zbončák, sekretářem A mužstva a trenérem brankářů zůstal Jakub Kafka.

„Marka Kalivodu jsem oslovil v zimě se záměrem posunout jej v létě v případě udržení se ve FNL na pozici hlavního trenéra A mužstva. Po skončení sezony jsme se s vedením klubu na základě výborných jarních výsledků dohodli, že budu pokračovat a Marek mi povede tréninkový proces. Ale po dvou týdnech přípravy, kdy jsem se z pracovních důvodů na hřiště vůbec nedostal a zároveň si uvědomil kolik práce mě v nejbližších dnech a měsících v klubu a orgánech FAČR čeká, jsem se rozhodl věnovat se pouze řízení klubu a práci funkcionáře. Poznal jsem, že nejde dělat dlouhodobě všechno. Svou roli trenéra jsem proto ukončil. Před dvěma roky jsem do Třince přišel řídit fotbalový klub, a to pro mě zůstává prioritou. Chceme fotbal v Třinci po všech stránkách posunout ještě dál," řekl ke svému rozhodnutí předseda představenstva FK Fotbal Třinec Karel Kula.

Zkušený trenér Marek Kalivoda není pro třinecké fanoušky žádnou neznámou, jelikož v klubu působil jako trenér tamní devatenáctky.