Nynější asistent trenéra u třetiligového celku MFK Frýdek-Místek, zvládl totiž nejen derby starých gard mezi Vítkovicemi a Baníkem, ale zahrál si také v silvestrovském setkání bývalých hráčů Válcoven plechu a Slezanu Frýdek-Místek.

Související článek: Silvestrovské derby ve Frýdku-Místku vítěze nemělo

„V tom počasí mi nedělalo problém zvládnout oba zápasy. Naštěstí letos žádná hrozná zima nebyla," smál se při pravidelném střídání Orel.

Výsledkově se vám ale závěr loňského roku moc nevyvedl…

Bohužel to tak bylo. Baník vzal to poslední derby opravdu moc prestižně, když proti nám postavil sestavu hráčů kolem pětatřiceti až čtyřiceti let. Ono ale po té dlouhé době, kdy nás, jako Vítkovice, neporazili, tak to chtěli za každou cenu zlomit. Zápas byl jednoznačný, výsledek snad hovoří za vše. Také Slezan proti nám postavil oproti minulému střetnutí omlazenější celek. Diváci tak měli možnost vidět daleko bojovnější zápas. Slezan měl výborné brejky, ze kterých nás bohužel trestal.

Co říkáte na takovéto zápasy, kdy se na konci roku setkají bývalí fotbalisté?

Já to hodnotím jednoznačně pozitivně, i proto se takových akci velmi rád účastním. S kluky se vzájemně moc často nevídáme, takže si nejprve zahrajeme a poté při společném posezení probereme nejen fotbalové, ale i ty životní a rodinné věci. Už proto by tahle tradice měla být nejen v Ostravě, ale i ve Frýdku-Místku, zachována.

Ve frýdeckých Stovkách navíc silvestrovské derby okořenili zápasem hráčů nad 35 let…

A víte, že je to super. Tady je dobré vidět, že ta tradice může mít dalšího pokračování. My starší fotbalisté, to jenom kvitujeme.

V poločase zápasu starých gard se na vás přišel podívat legendární trenér Ján Zachar. To bylo pro některé z vás určitě příjemné setkání?

To bylo obrovské překvapení a z jeho strany je to určitě velmi dobrá věc, když se tady po letech zase přijel podívat. Vždyť tu kdysi prožil velmi krásná léta.

Když vám řeknu Válcovny, co se vám vůbec vybaví?

Tak hned mě napadl začátek mé zdejší kariéry, když jsem do Válcoven přišel v roce 1984. Pak jsem tu prožil krásných pět fotbalových let. Válcovny jsou pojmem, je to značka, která je pro Ostravu třebas spjatá s Baníkem. Já jsem rád, že zdejší Válcovny mají svou kvalitu, a to zdejším zázemím a historií. Dnes to je sice už Městský fotbalový klub, ale spousta lidí mluví o zdejším klubu stále jako o Válcovnách.

Je za námi pár hodin nového roku. Jaké jste si dal sportovní předsevzetí do roku 2013?

Jelikož já ve Frýdku-Místku pracuji ve fotbale, tak mé cíle jsou pro další rok jasné. Cílem frýdeckého klubu je vybojovat postup do druhé ligy, takže i mé sportovní přání nemůže být jinačí. Je nám ale všem jasné, že to s Třincem a Prostějovem bude strašně těžké. Co se týče juniorského celku, který trénuji, tak tam bych byl rád, kdyby kluky ten fotbal bavil.