V prvním venkovním zápase v Pardubicích urvali třinečtí fotbalisté bod, ve druhém na stadionu Znojma dostali pětigólový nářez. Na třetí pokus jim to už vyšlo, když zvítězili ve slezském derby v Opavě.

„Vyhráli jsme zaslouženě, byli jsme více herním mužstvem, měli jsme více brankových příležitostí a za třemi body jsme šli s větším odhodláním než náš soupeř. Opava v závěru snížila, poté nás přitlačila, ale jinak tahala za kratší konec. Naše vítězství mohlo být ještě vyšší, ale n a druhou stranu nám přálo štěstí, které jsme doma s Vyšehradem neměli," ohlédl se za slezským derby generální manažer Fotbalu Třinec Karel Kula.

V předchozích dvou duelech třineckým fotbalistům nefungovala defenzíva, od Znojma a Vyšehradu dostali osm branek. V Opavě složili reparát. „Hráči dostali pořádný kartáč, s trenérem Nečasem rozebírali své chyby. Tentokrát hráli zodpovědně od začátku až do konce a dokázali si, že díky soustředěnému výkonu dovedou vyhrát i v Opavě. Pevně věřím, že v takových výkonech budou pokračovat," dodal Kula.

Po šesti kolech má Třinec vyrovnanou bilanci, zaznamenal dvě vítězství a stejný počet remíz a porážek. „Zatím je to takové kolísavé. V létě došlo k obměně kádru, navíc přišel nový trenér, který s mužstvem pracuje trochu jinak než jeho předchůdce. Myslím si, že to chce čas. Mužstvo ukázalo, že má potenciál a že má na to, aby hrálo v horní polovině tabulky," pokračoval Kula.

Aby se slova šéfa třineckého klubu vyplnila, potřebují svěřenci trenéra Nečase v sobotním zápase zdolat Vlašim. „Je to pro nás nevyzpytatelný soupeř, neumíme proti němu vyhrávat. Jednou to přijít musí. Chceme potvrdit výsledek z Opavy a odskočit spodní části tabulky, abychom se dostali do větší pohody. Doma jsme poztráceli dost bodů, věřím, že po prohře a remíze už přijde vítězství. Uděláme pro ně všechno," přislíbil Kula.

(rom)