Jak se vaše angažmá ve Znojmě zrodilo?
Nabídka přišla nárazově. Všechno se rozhodlo po změně představenstva, kdy se do vedení klubu posunul Jiří Tunka (nový výkonný ředitel - pozn. red.) a odešel sportovní manažer Michal Bělák. Měl jsem se posunout na jeho pozici. Poté ale skončil Jiří Balcárek, takže budu i trénovat.

Jednali jste tedy nejprve jen o funkci sportovního manažera?
Přesně tak. Je to pro mě úplně nová věc, přestože jsem při minulém angažmá ve Znojmě vykonával něco podobného. Pořád se ale cítím i jako trenér. 

Na podzim jste vedl třetiligovou Holici, kterou čeká boj o záchranu. Jak dlouho jste odchod zvažoval?
Měl jsem v Holici domluvené, že když dostanu nabídku z vyšší soutěže, můžu odejít. Odchod mě na jednu stranu mrzí, nabídka z profesionální soutěže se ale neodmítá. Tím spíš v mém věku. (smích) Znojmo je pro mě navíc už od dob prvního angažmá srdeční záležitost.

Je náročné převzít tým uprostřed zimní přípravy?
Je to těžké především proto, že nezbývá moc času do začátku jarní části sezony. Musím mančaft co nejrychleji poznat, což nebude problém. Spoustu kluků už znám.

Chystáte změny v kádru?
Někteří hráči přijdou na zkoušku. Čekáme na změny u prvoligových týmů, které jsou aktuálně na soustředění v zahraničí. Uvidíme, jak budou zužovat kádry a podle toho doplníme. Zatím budu pracovat s hráči, které mám k dispozici.

Znal jste některé hráče už před příchodem do klubu?
Určitě. Ať už jsou to kluci, které jsem dřív vedl ve Znojmě nebo jiní. Třeba Honzu Javůrka znám z Olomouce. Vím, co od nich můžu čekat. Mladší kluky ještě musím poznat.

Chcete navázat na ofenzivní styl, který klubu v posledních letech svědčí?
Chci pokračovat v tom, na co jsou kluci zvyklí a co mají zažité. Nebudu měnit herní koncepci.

Jednou už jste Znojmo do první ligy dovedl. Přicházíte nyní se stejným cílem?
V prvé řadě je potřeba dát dohromady kádr, protože z hráčů na zkoušku se zatím nikdo neuplatnil. Musíme mužstvo doplnit a uvidíme, jak se bude situace dál vyvíjet. Nechci vyhlašovat, že chceme zpátky do ligy. Chci především stabilizovat kádr a poté hrát co nejvýš v tabulce.

Postupové ambice tedy nejsou v letošní sezoně aktuální?
Chceme hrát co nejlepší fotbal, ať přitáhneme diváky. Umístění uvidíme podle toho, jak se bude dařit. Nechci spekulovat. Cíle jsme si s vedením zatím nestanovili, takže zatím je to hrát co nejlepší fotbal.  

Jak se těšíte zpět na jižní Moravu?
Pocházím z Moravského krasu, takže mám k jižní Moravě velmi blízko. Zpátky  se moc těším.

Jak vzpomínáte na své předchozí angažmá ve Znojmě?  
Pozitivní byl především postup do nejvyšší soutěže. Rok v lize jsme bohužel hráli všechny domácí utkání v Brně, což pro nás bylo těžké. Věřím, že kdybychom hráli ve Znojmě, zachráníme se. Sestoupili jsme s 27 body, což bylo velmi těsné.