Pro vás není Frýdek žádná neznámá. Proti sobě jste nastoupili už v době, kdy jste oblékal dres holického klubu…
Je to tak. Řekl bych, že Frýdek hraje pořád stejný fotbal. Hlavně je velice silný na domácím stadionu. Má výborné diváky, což je jejich velká výhoda.

Vašimi výkony jste si řekl o nabídku prvoligového Hradce Králové. Tehdy vám to ale kvůli zranění nevyšlo. Jak je to s vámi nyní? Máte nějaké další nabídky z nejvyšší soutěže?
Něco jsem zaslechl, ale teď to určitě nemá cenu řešit, jelikož do konce podzimu zbývají ještě čtyři zápasy. Uvidíme, co nastane v zimě.

Na svém kontě máte šest vstřelených branek, ale také jste inkasoval už sedm žlutých karet. Na útočníka je to asi hodně?
Hru mám založenou na důraze a někdy to zkrátka špatně vyhodnotím. Ta dnešní? Nevím, spíš bych v takovém souboji měl ležet já a ne brankář. Řekl bych, že půlku těch žlutých karet bych si sám nedal.

Domácí si příliš brankových příležitostí nevypracovali, ale narozdíl od vás ten gól dali. Jak bylo těžké hrát celý druhý poločas do plných?
Škoda, že jsme si nepohlídali situaci, ze které dali domácí gól. Po změně stran jsme sice měli tlak, ale bylo to jen po vápno. Dnes tam bylo také i málo centrů, zkrátka slabota. Příčinu porážky ale vidím hlavně v tom zaspaném prvním poločase.

Frýdek vám dnes přerušil vítěznou sérii…
Je to škoda, jelikož v posledních zápasech se nám dařilo, navíc se nám dařilo i neinkasovat. Chtěli jsme zvítězit i tady, ale bohužel se nám to nepovedlo. Už v úterý nás čeká pohárový zápas v Liberci. Vlastně celý ten týden nebude lehký, síly ubývají, navíc nás je málo. Tabulka je sice stále vyrovnaná, ale tyhle body z Frýdku-Místku nám asi budou chybět.

Do Znojma jste přišel z HFK Olomouc. Mrzí vás, jak celá situace v holickém klubu nakonec dopadla?
Určitě mě to mrzí, jelikož v Holici je výborné zázemí. Bohužel tam nejsou peníze, takže v týmu teď dostávají příležitost snaživí mladí kluci. Uvidíme, snad se to tam zase jednou zvedne. Přeji jim vše nejlepší.

Společně s Janem Pázlerem jste dali po šesti gólech. Existuje mezi vámi nějaká sázka, kdo z vás bude nejlepší?
Sázka mezi námi není. S Honzou se kamarádíme i mimo fotbal, spíš se tak jen hecujeme, ale určitě si přejeme navzájem. Klidně ať nastřílí dvacet branek, důležité bude, že budeme vyhrávat. Dnes jsme gól nedali, takže jsme neuspěli.