SKP LIKOP TŘINEC – SK LÍŠEŇ BRNO 7:1 (3:1)

Ve smilovické sportovní hale futsalisté třineckého Likopu body nerozdávají, což dali jasně najevo i v zápase s brněnskou Líšní, která se oproti předešlým vystoupením prezentovala obstojnou hrou. Bezgólový stav vydržel sotva pět minut, Cieslar získal míč, předal ho Stoszkovi a ten po kličce obránci zacílil k tyči – 1:0. Také Líšeň se prosadila v úvodní desetiminutovce, míč se dostal za Sikorova záda po tečované střele. Hned po rozehrání se prosadil Třinec, Stoszek z autu předložil míč jako na zlatém podnosu Buryanovi, který neměl problém trefit odkrytou bránu 2:1. Náskok Likopu navýšil Kantor, vyměnil si míč se Sniegoněm a posléze jej nekompromisně napálil do šibenice – 3:1.

„Solidně hrající soupeř se dostal do několika příležitosti, ale narážel na skvěte chytajícího brankáře Sikoru. Škoda toho smolného gólu, který jsme dostali, náš gólman si za svůj výkon zasloužil další nulu," uvedl předseda třineckého oddílu Josef Cieslar starší.

Rovněž po změně stran se hrálo podle třineckých not. Likopu přišel vhod další rychlý gól, Stostzek se opřel do míče, gólman ho dokázal vyrazit, ale domácí kapitán už byl napodruhé úspěšný. Poté se střelci na dlouhé minuty odmlčeli. Na další změny stavu se čekalo až do závěru – nejprve Samek nastřelil z autu míč na brankáře a Kalfas přidal pátý zásah a posléze se dvakrát zaskvěl Stoszek – jeho úniky a přesné přihrávky v posledních sekundách zápasu zúročili Cieslar a Buryan. „Naše vítězství mohlo být výraznější, ale úplně všechny šance se asi proměnit nedá. Utkání mělo velmi dobré tempo, kluci je zvládli takticky, hráli s patřičným zaujetím a předvedli velmi dobrý výkon, který člověku dodá chuť a energii do další práce," pochválil Cieslar svůj tým.
V pátek 13. prosince od 20 hodin futsalisté Třince narazí na Jeseník, který přijede do Smilovic s odhodláním vrátit jim prohru z prvního vzájemného duelu.

Branky Třince: 5. Stoszek (Csikán), 9. Buryan (Stoszek), 11. Kantor (Sniegoň), 22. Stoszek, 37. Kalfas (Samek), 40. Cieslar (Stoszek), 40. Buryan (Stoszek).
Třinec: Sikora – Cieslar, Csikán, Buryan, Stoszek – Baron, Sniegoň (21. Samek), Kalfas, Kantor. Trenér: Josef Cieslar mladší.

(rom)