Vysvětlení porážky našel kapitán tým Petr Lisický. „Byli jsme horší v důrazu a bojovnosti. To byl hlavní rozdíl oproti zápasu s Baníkem v poháru," řekl po zápase bývalý hráč Baníku Ostrava a dnes už dlouholetý fotbalista Třince.

Jak byste zhodnotil středeční zápas, který jste prohráli 1:2?

Bohužel našimi chybami jsme se obrali o důležité tři body. Co se dá dělat. Na zápas jsme byli připraveni výborně, přesto jsme si nechali od Baníku dát dva góly. Ve druhém poločase jsme začali soupeře přehrávat, ale na víc, než snížení, to nestačilo. Musíme se naučit, že nehrajeme pětačtyřicet minut, ale devadesát.

Co jste vůbec čekali od Baníku?

Určitě výbornou obranu a hru na brejky. Jsou to mladí a důrazní hráči, kteří se chtějí vytáhnout a probojovat do A týmu. Nevynechají jediný souboj a hrají celý zápas. To jsme věděli, ale ani s tím se nám nepovedlo zápas zvládnout.

Jak moc vám tato porážka komplikuje cestu za návratem do druhé ligy?

To uvidíme až po dalších zápasech. Když se postoupí, tak se na tuhle porážku už nikdo ptát nebude. Nicméně chodíme do každého zápasu s tím, že chceme vyhrát a podobně jako s Rosicemi je tento výsledek pro nás ztrátou. Po Orlové jsme byli se sebevědomím nahoře. Teď je třeba se z toho vzpamatovat a jít dál.

Inkasovali jste dvě branky po centrovaných míčích. Myslíte, že se v těchto momentech projevila absence stopera Petra Cigánka?

Nebudeme si nic nalhávat. Je to hráč základní sestavy, takže určitě ano. Ale nemůžeme se na to vymlouvat. Hlavním problémem byla naše hra. Počínali jsme si jako malí kluci.

Nemrzí vás, že jste inkasovali od Ebuse Onuchukwua, který s vámi hrál a měli byste ho tudíž znát?

Byli jsme na něj a jeho hru připraveni, ale už v sedmé minutě nám před bránou propadl centr a on z něj skóroval. Inu, i když o něm a jeho schopnostech víme, tak si jím necháme vstřelit branku.

Jediným pozitivem na tomto zápase byli vaší fanoušci, kteří tým podporovali až do konce, i když jste prohrávali. Vnímáte to?

Jsou zlatí a za podporu jim patří velký dík. Samozřejmě hrajeme i pro ně a mrzí nás, že i přes jejich fandění po celý zápas je výsledek takový jaký je. Musíme to odčinit v sobotu doma.

To vás čeká těžký soupeř z Břeclavi, který je na tom stejně jako vy, jen má horší skóre. Co od protivníka čekáte?

Nedíváme se na soupeře. Samozřejmě se připravíme, ale hlavně my víme, co chceme hrát a toho se budeme držet. Teď je třeba se rychle oklepat ze středy.

Třinec si to dnes rozdá s Břeclaví

V tradičním dopoledním čase (od 10.15 hodin) přivítají na svém stadionu fotbalisté Třince celek Břeclavi. „Břeclav jsem viděl třikrát, bude to nesmírně náročný soupeř. To se sice říká o každém týmu, ale na ně to fakt sedí. Bez nadsázky o ní říkám, že je to takové barcelonské céčko. Hraje technicky a neustále v pohybu. Kromě toho má výtečného střelce Navrátila, který se s Gavlákem předhání ve střílení branek. Tabulka se rozdělila na dvě části, Břeclav dokazuje, že má zkušený tým schopný porazit kohokoliv," upozornil třinecký kouč Miroslav Kouřil.

ROMAN BASELIDES