VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - LÍSKOVEC 3:0 (1:0)

Lepší vstup do utkání měli domácí fotbalisté, kteří šli do vedení již po dvou minutách hry. Úspěšným střelcem byl Marek. Na další branky si pak diváci museli počkat až do závěru utkání. Na 2:0 zvyšoval v 79. minutě domácí Macíček, o sedm minut později upravoval na konečných 3:0 zimní posila z Vigantic Štreit. „Bohužel jsme brzy inkasovali. Poté se domácí zatáhli na svou polovinu a my do nich jen bušili. Umělá tráva ve Valašském Meziříčí je malého rozměru, nám to moc nevyhovovalo. Po změně stran už byli domácí více aktivnější. My museli ale hru otevřít a po centru z pravé strany jsme inkasovali podruhé. Nějaké šance jsme měli i my, ty ale kluci bohužel neproměnili," hodnotil nepodařené utkání na Valašsku kouč hostí Jiří Krejčí.

Lískovec: Polach – Dvořák, Hrdlička, Maléř, Škorík – Pařenica, Němec, Mikulenka, Václavík (72. Fasuga) – Šrámek, Ostrák (86. Pánek). Trenér: Jiří Krejčí.

„Zatím jsem v Lískovci na půl roku, pak se uvidí" tvrdí bývalý kapitán Frýdku-Místku Lubomír Němec

LÍSKOVEC – Velkou posilu získali divizní fotbalisté Lískovce v zimní přestávce. Kádr ambiciózního celku totiž posílil bývalý středopolař Valcířů Lubomír Němec.

Dlouhá léta byl záložník Lubomír Němec kapitánem třetiligových fotbalistů Frýdku-Místku. Pak se šikovný fotbalista na tři roky z republiky vypařil, aby se teď objevil v bílém drese lískoveckého Realu. „Ty tři roky jsem působil v Rakousku. Byl jsem nejprve ve Furthu, poté jsem hrál v Böheimkirchenu. Na to působení tam vzpomínám asi nejvíce, jelikož jsme hráli špici tabulky a společně s Lukášem Myšinským jsme nastříleli 41 branek. Byla tam dobrá i parta. Nakonec jsem se vrátil zpátky do Furthu, ale to už jsme hráli spíš spodek tabulky," vzpomíná na své zahraniční angažmá Němec.

Jak došlo vlastně k vašemu návratu domů a zrovna do Lískovce?

Tak ono toho bylo trochu víc. Zrovna jsem měl v Rakousku změnit tým, do kterého se mi ale moc nechtělo. Jejich výsledky nebyly na podzim ideální, hrál by se opět spodek tabulky. Pak jsem se dozvěděl, že se domů vrací i Lubor Knapp, a že si zahraje v Lískovci. Poté už jen slovo dalo slovo s Martinem Šrámkem a skončil jsem nakonec tady. V Lískovci je výborná parta, navíc je nás tu pár, co jsme spolu kdysi hrávali už ve Vítkovicích. Podle mě, by se tu v klidu mohla hrát špice divize, a to mě určitě láká. Zatím jsme domluveni na půl roku, pak se uvidí, co bude dál.

O Lískovci se v zimní pauze napovídalo dost. Jak vůbec vnímáte všechny ty informace okolo?

V kabině tohle teď vůbec neřešíme. Chceme se během toho půlroku, který nás čeká, zaměřit jen a jen na fotbal.

Jak se týmu povedla zimní příprava?

My jsme absolvovali spíš takovou herní přípravu. Pořád to bylo s míčem, tak, aby nás ten fotbal po práci bavil. Co se týče fotbalové stránky, tak ani po té to není vůbec špatné. Dokážeme si s kluky ten míč dát, dáváme góly, takže já ji hodnotím velice kladně.

Podle jmen na vaší soupisce je vidět, že máte v kádru opět zkušené fotbalisty. Přehodnotil Lískovec své cíle, nebo se budete chtít prát o příčky nejvyšší?

Podle mého bychom ten vrch tabulky hrát mohli, ale vše napoví až první mistrovské utkání. Nemáme ale zas tak široký kádr, takže bude hodně důležité, aby se nám nikdo nezranil.

Vy jste podstatnou část své kariéry strávil také v třetiligovém Frýdku-Místku. Dokáží Valcíři letos konečně postoupit?

My jsme se měli možnost s nimi v přípravě dvakrát utkat a musím uznat, že mají opravdu velmi dobře připravený manšaft. Také výsledky v přípravě vzbuzují respekt. Pokud se klukům budou vyhýbat zranění, tak si myslím, že naděje tam určitě existuje.