Jestli ale jarní část sezony bude pro hráče, který se kromě fotbalu živí také kantořinou, úplně poslední, to vůbec v hlavě neřeší. „Tuto otázku začínám dostávat stále častěji," směje se zkušený obránce. „Já teď ale svou budoucnost vůbec neřeším. Je před námi jaro a v červnu se pak uvidí, co bude dál," dodává.

S podzimní částí FNL nejsou ve Stovkách spokojeni. Valcíři nasbírali pouze osmnáct bodů, hodně se trápili také se střeleckou potencí. „V létě to bylo takové hektické, jelikož na sehrání nebylo příliš prostoru. I teď k nám sice přišlo pár nových kluků, ale zimní příprava je přeci jen delší. Měli jsme daleko více času, abychom se vzájemně lépe poznali, ale také i sehráli na hřišti. Podle mého to bylo na našich výsledcích v přípravě i vidět," podotýká Literák, který narážel na výsledky Valcířů v přípravě, kdy tým Karla Orla z dvanácti utkání osmkrát zvítězil. „Výsledky z přípravy ale nesmíme přeceňovat. Neříkám, že nejsou vůbec důležité, ale hlavní je to, co ukážete v sezoně. Pokud je příprava ideální, ale sezona vám nevyjde, tak je to celé špatně," říká Petr Literák.

Ve Frýdku-Místku by rádi co nejdříve utekli ze spárů nástrahy případného sestupu. „Na úvod nás čekají soupeři, kteří jsou uprostřed tabulky. Byli bychom rádi, kdyby se nám bodově dařilo už od samého začátku, jelikož čím bude sezona blíž ke svému konci, tak získat body bude těžší a těžší," přeje si rodák z nedalekého Frýdlantu nad Ostravicí.

Jarní premiéru odehrají Valcíři v Sezimově Ústí, kde má svůj domovský stánek tým Táborska. Na podzim se oba soupeři rozešli smírem, když duel skončil 1:1. „Domácí jsou sice mírným favoritem, ale my jim máme co vracet. Vždyť u nás srovnali až tři minuty před koncem zápasu," vybavuje se podzimní utkání Literák.