Poslední léta strávil Lubor Knapp v nižší rakouské soutěži, v Unionu Baumgartenberg. V jarních odvetách ale Knapp pomůže svým kamarádům v divizním Lískovci. „V Rakousku jsem mohl působit i nadále, ale pro mě teď bylo prioritní zaměstnání. I proto bych chtěl během toho půl roku se do všeho dostat a pak se uvidí. Velkou výhodou je také to, že tady se můžu do tréninkového procesu zapojit i přes týden, kdežto v Rakousku jsem mnohokrát musel trénovat individuálně," svěřil se šikovný fotbalista.

Znamená tedy vaše působení v Lískovci, že se fotbalově opět vracíte domů?

Tak nemyslím si, že by to měl být můj definitivní návrat do Čech. Teď jsem ale začal pracovat a mám toho docela hodně. I proto jsem se domluvil na půlročním působení v Lískovci. Ty cesty do Rakouska jsou hodně náročné, naopak hřiště v Lískovci mám, jak se říká, za barákem. Jsem rád, že jsem se s nimi domluvil. Co bude pak v létě, to se ještě uvidí. Já se nebráním ničemu, ale to Rakousko je u mě pořád ještě aktuální. Když bude nějaká možnost, v létě bych do Rakouska klidně opět odešel.

Co tedy od svého angažmá v Lískovci očekáváte?

Já se hlavně těším, že si tady konečně opět po dvou letech v Rakousku zahraji fotbal. Tam je to totiž, co se týče fotbalové stránky, složitější. Navíc v Lískovci působí hodně kluků, kteří se mnou hrávali už ve Vítkovicích. Známe se, věřím, že se budeme na jaře fotbalem bavit.

Utkání proti třetiligovému Frýdku-Místku vám ale herně zrovna nevyšlo?

Tak, ono ani nejde z naší strany co hodnotit. Šlo jasně poznat, že domácí jsou v této fázi přípravy úplně někde jinde, než jsme my. Byli na hřišti rychlejší, dravější, šlo jim to i kombinačně. My jsme si spoustu problémů dělali ve zbytečných ztrátách míče, bylo to z naší strany vyloženě jen o tom běhání. V podstatě jsme byli bez šancí, bez rohů. I z toho pohledu byly dnes Frýdečtí jasně lepší. 

Lubor Knapp

Narozen: 3. srpna 1976

Kariéra: VP Frýdek-Místek, Baník Ostrava, VP Frýdek-Místek, NH Ostrava, VTJ Znojmo, Dukla Trenčín, Spartak Trnava, Baník Ostrava, Viktoria Plzeň, FC Vítkovice, Odra Wodzislaw, FC Vítkovice, FC Senec, AS Trenčín, SFC Opava, Union Baumgartenberg, Real Lískovec

Lubomír Knapp

Narozen: 19. listopadu 1950

Kariéra: Baník Ostrava, Sigma Olomouc

Zajímavost: 3x mistr republiky (1976, 1980, 1981), vítěz Československého poháru (1976), ČSSR reprezentoval 10x, jednou nastoupil za reprezentační B tým, dvakrát v olympijském výběru, v lize odehrál 248 utkání a vstřelil 43 branek