Na hřišti vynikal, táhl rájecký tým za výhrami. V semifinále ovšem musel skousnout těsnou porážku od vítěze turnaje, Zrcadla Teamu. „Je to škoda, mohli jsme postoupit," podotkl k tomu Málek. Rájec tedy nakonec bojoval o třetí místo, porazil tým z polské Legnice 2:1 a oba góly nedal nikdo jiný než Málek. Na konci turnaje byl také vyhlášen nejlepším hráčem. Spolu s Pernicou a Bártou se stal také nejlepším střelcem, všichni tři vstřelili šest branek. V rozhovoru se drobný hbitý záložník vrací k blanenskému turnaji i ke svému současnému fotbalovému angažmá.

Jak se vám líbilo na Memoriálu Dana Němce?
Bylo to dobré, sešla se tady spousta týmů, i z Rakouska a Polska, mělo to úroveň.

Jste spokojení se třetím místem?
Chtěli jsme být do šestého místa, takže jsme s umístěním spokojení, i když semifinále jsme klidně mohli vyhrát.

V zápasech jste nad ostatními vyčníval rychlostí i technikou…
Je to rozdíl, asi kdybych tady nebyl vidět, tak je něco špatně.

Který soupeř byl pro vás nejtěžší?
Asi Zrcadlo Team, se kterým jsme prohráli semifinále, jsou to z okresu nejlepší hráči.

Můžete se ohlédnout za letošní sezonou?
Přišel jsem do Třince, kde jsem ze začátku nehrával, trenér, i když jsem se mu líbil, sázel na zkušenost. Pak už jsem hrál celou sezonu. Zahrál jsem dobře a hostování se změní v přestup. Do teď jsem byl totiž pořád hráčem Břeclavi.

V Třinci jste spokojený?
Líbí se mi tam prostředí i tým, jsou tam suproví kluci. Teď se tam dělají nové kabiny, sprchy, měly by se montovat nové tribuny, jsem tam spokojený.

Říkal jste, že chcete do první ligy, pořád to platí?
Já jsem říkal, že chci do roka do dvou do první ligy, a když to nevyjde, půjdu pracovat. Ve druhé lize se nejde zabezpečit.

Hynek Skoták