„Výhra je ale naprosto zasloužená. Kromě těch dvou vstřelených gólů jsme měli ještě několik náznaků šancí, které jsme bohužel neproměnili. I tak si ale myslím, že výsledek odpovídá průběhu zápasu," řekl krátce po skončení utkání frýdlantský kapitán Jan Hrdlička.

Frýdlantští o svém vítězství rozhodli v prvním poločase, kdy proměnili dva pokutové kopy. „Kvůli těm dvěma penaltám to bylo podobné utkání jako v prvním jarním kole se Šumperkem. Tam jsme ale ty penalty kopaly naopak my. Tentokráte jsme si svou nekoncentrovaností vzadu vytvořili výsledkový deficit a soupeř, který byl po bodech hladový, opravdu bránil, jak se dalo. Za dvacet minut jsme udělali dvě ruky ve vápně, pak se nám už s výsledkem nepodařilo nic udělat. Je to škoda, chtěli jsme divákům udělat radost," mrzelo trenéra Hranic Rostislava Sobka.

Když už se domácí přeci jen po změně stran prosadili, rozhodčí gól neuznal kvůli útočnému faulu. V závěru ještě po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch Patrik Hoffman, to už ale s výsledkem nic neřešilo. „Neměli jsme takovou kvalitu v útoku. Chyběl nám Marek Vyka a Honza Nehyba, takže jsme byli bez útočníků," pokrčil domácí kouč rameny.

Vyhrát na půdě soupeře a navíc ze dvou penalt, to nebývá zrovna obvyklé. „Přiznám se, že jsem ve své kariéře ještě nezažil, aby vám venku pískl rozhodčí dvě penalty za ruky. To tedy klobouk dolů," pokyvoval hlavou uznale Hrdlička. K exekuci obou pokutových kopů se postavil Jan Mandičák a své role se zhostil na výbornou. „Penalty to byly. Já jsem se nejdříve podíval na Hrdlu (kapitána Jana Hrdličku, pozn. red.), protože původně byl určený on. Ale Honza mi říkal, že ať to jdu klidně kopat, pokud se na to cítím. V mančaftu jsem jeden z nejstarších, tak jsme to vzal na sebe a naštěstí jsem to v obou případech proměnil. Tu druhou penaltu jsem ale nekopl úplně nejlépe, takže jsem si oddechl, když jsem míč viděl v síti," svěřil se na klubových stránkách úspěšný střelec 1. BFK.

V dalším kole hostí Frýdlant na domácím trávníku celek FK Jeseník. Hrát se bude v neděli 9. Dubna od 15.30 hodin.

SK Hranice – 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí 0:2 (0:2)
Branky: 10. a 38. z penalty Mandičak. Rozhodčí: Dudek – Kontoršikov, Mankovecký. ŽK: Kundrát – Huvar, Jandek, Bialek, Mandičak, Svatonský, Střižík, Janošec. ČK: Hoffmann (H). Diváci: 112.

Frýdlant: Jež – Střižík, Hrdlička, Jandek, Marek – Bialek, Vojvodík (68. Dvořák) – Svatonský, Mandičák, Šigut (25. Kratochvíl) – Huvar (88. Janošec). Trenér: Michal Chlebek.