Remíza s nováčkem z Kolína je pro vás málo, vnímáte to tak?

Neberu ji jako nějaké obrovské zklamání, že bychom se museli tlouct do hlavy, to v žádném případě. Průběh utkání mě nepřekvapil. Viděl jsem soupeře hrát venku, kde podává diametrálně odlišné výkony než doma. Ve Frýdku i v Karviné hrál kvalitně, takže jsme ho nemohli podcenit, koneckonců kvalitu ukázal. Věděli jsme že, soupeř bude bránit a hrát na brejky. Šli jsme do vedení, ale brzy přišel vyrovnávací gól. Byl zbytečný a zastavil nás, odpovědět mohl Ceplák. Zápas se vyrovnal a ve chvíli, kdy byl na vážkách, jsme dali gól. Tak zkušené mužstvo by si už mělo vedení pohlídat. Po zbytečném a nepochopitelném faulu Lisického jsme dostali naprosto zbytečný gól ze standardky, kterou bychom měli uhrát.

Málo jste stříleli, v šancích jste se objevovali zřídka. Stoprocentní jste měli snad tři, dvě z nich jste proměnili.

Měli jsme problém se tam soupeři dostat, prostě máme takovou typologii hráčů. I když, kluci, co byli na hřišti, jsou kreativní dost, ať je to Ceplák, Malíř, Málek či Joukl. To jsou typy, které by obranu soupeře rozhýbat měly. Připadá mi, že máme málo odvahy k zakončení, dělá nám problém hra jeden na jednoho. V utkání, kdy byl soupeř poskládaný před šestnáctkou, jsme souboje jeden na jednoho plus zakončení nezvládli.

I navzdory tomu branek střílíte poměrně dost. Na druhou stranu jich také hodně dostáváte, čím to?

Když si ty góly rozfázujeme, tak zjistíme, že jsou to takové zvláštní situace, s nimiž hráč musí počítat, ale v tréninku se simulují hrozně těžko. Někdy je to o kvalitě hráče, jakým způsobem tu situaci vyhodnotí. K obdrženým brankám se vracíme v pozápasovém hodnocení a kluci se pak sami diví, jak mohou dostat takový gól. Kdyby ho viděli v televizi, řekli by, jak z toho může být gól, jenomže potom na hřišti udělají přesně to samé. Proti Kolínu měla naše obrana za stavu 2:1 fungovat pohodově a zápas by tak neskončil.

Jistě vás těší střelecká pohoda útočníka Gavláka, který dal ve čtyřech zápasech čtyři branky?

Jsem rád, že ho v mužstvu máme. Jelikož máme zraněnou dvojici Dedič – Smetana, žádná jiná varianta už nebyla. Gavlák je střelecky velice aktivní a proti Kolínu mě zklamalo to, že se k němu už nikdo další nepřidal.

Jak moc vám schází zraněný defenzivní záložník Motyčka?

Velice. Chybí nám jeho střela ze střední vzdálenosti a také jeho zarputilost. Do mužstva by znovu přinesla to, co v těch prvních soutěžních zápasech. Motyčka se bohužel vrátí až v zimě. Brankář Paleček bude mimo hru delší dobu, Dedič dostane kryt na obličej, takže už začne více trénovat s mužstvem a Smetana se zapojí až po Vlašimi. Z toho pohledu je to problém. Poskládat základní jedenáctku ještě jde, ale pak je těžké dát do ní hráče, aby se naše hra zvedla. Kádr je úzký, ale nám nezbývá nic jiného, než bojovat dál.

No právě. Případným vítězstvím byste se hráči dostali do větší většího klidu a pohody před dalšími koly. Z toho pohledu je remíza s Kolínem nedostačující, souhlasíte?

Pohled na tabulku, na postavení soupeře, nám jasně velel vyhrát. Nakonec se nám to nepovedlo, ale bodový rozdíl mezi námi zůstal stejný. Ve zbývajících sedmi kolech máme šanci to napravit.

Uděláte to už ve Vlašimi, kde se vám nikdy moc nedařilo, a kde jste na jaře prohráli gólem z poslední minuty 4:3?

Do Vlašimi se jezdí vyhrávat hrozně těžko, ať je to jakýkoliv mančaft. Z toho pohledu tam můžeme jenom překvapit.

rom)