V nabité konkurenci frýdeckého útoku se z počátku Kovaříkovi do základní sestavy druholigových Valcířů probít nepodařilo, podzimních devět branek v dresu divizního Lískovce (farma Frýdku-Místku, pozn. red.) a také karetní anabáze útočníků A týmu, však pomohla Kovaříkovi k tomu, že v Mostě figuroval už v základní jedenáctce. V ní se pak objevil také před vlastními fanoušky v důležitém duelu s Vltavínem, ve kterém vstřelil jedinou a jak se později ukázalo, i vítěznou branku.

„Mám velkou radost, že jsem opět nastoupil v základu, navíc to bylo poprvé před našimi fantastickými fanoušky. Do utkání jsem šel s tím, že chci dát gól, jelikož v Mostě jsem svou šanci promarnil a my nakonec ten zápas prohráli," svěřil se krátce po vítězném zápase Marián Kovařík.

Jak těžký zápas s Vltavínem to nakonec byl?

Hrálo se o pověstných šest bodů, takže z toho pohledu bylo jasné, že nás čeká velice těžký zápas. Hodně nám pomohlo, že hostující brankář zahrál rukou a rozhodčí je poslal do deseti. Pak jsme do soupeře bušili a já jsem rád, že jsem se tentokráte už prosadil. Čekali jsme ale, že se soupeř položí, on však odehrál velice dobrou partii.

V podobné situaci, kdy soupeř šel v úvodu střetnutí do deseti, jste se ocitli už ve Varnsdorfu. Tam jste ale zápas nakonec nezvládli…

Ještě než hosté vystřídali, tak jsme si s klukama na hřišti říkali, že to určitě nepůjde samo. Všichni jsme si vzpomněli na Varnsdorf, takže v hlavách to bylo.

Co se stalo ve druhém poločase? Tam vás několika výbornými zákroky podržel brankář Prepsl…

Přikláněl bych to k tomu, že jsme vepředu nedokázali udržet míč. Naše obrana tak byla dosti přetížená, naštěstí nás Ondra podržel a my gól nedostali.

Co uděláte pro to, aby jste se v základní sestavě Valcířů objevil i ve zbývajících dvou kolech, které vás ještě čekají?

Určitě se to bude odvíjet od práce na trénincích, tam musím makat. Vím, že na sobě musím ještě hodně pracovat, protože těch nedostatků je tam stále ještě dost. Zkrátka musím do pondělí do pátku makat, jak se říká na sto padesát procent.

Deník pořádá soutěž kanonýrů, kde hlavní cenou jsou kopačky v hodnotě dvou a půl tisíc korun. Víte o té soutěži a víte, že se pohybujete mezi nejlepšími střelci našeho kraje?

O vaší soutěži samozřejmě vím, sleduji ji. Pokusím se v těch zbývajících dvou kolech ještě nějaký ten gól dát a snad se mi podaří soutěž vyhrát. Uvidíme (smích).