Nováček soutěže o sobě dal vědět hned v úvodu, kdy se po Bláhově přihrávce natahoval po míči exfrýdecký Teplý, v tísni ale na míč nedoskočil. To pak bylo ze strany domácího celku na dlouhé minuty vše. O slovo se totiž čím dál častěji hlásili hráči v bílomodrých dresech.

Ve velké šanci se ocitl Staško, kterému ale překazil radost gólman Vejmola. Ten se poté vytáhl ještě při jedovaté hlavičce Literáka. Když už se zdálo, že se půjde do kabin za nerozhodného stavu, rozehráli hosté standardní situaci. Po Jelínkově nešťastném odrazu se míč dostal až k Mehremićovi, který s trochou štěstí dopravil míč za brankovou čáru. To byla pro Kolín ledová sprcha.

A další přišla dvě minuty po přestávce. Jelínek nedovolena zastavil Žídka a rozhodčí Jech ukázal na penaltový puntík. K zahrání se postavil Matúš a prokázal pevné nervy. Nekompromisní ranou k tyči navýšil vedení svého celku.

Kolín se v dalším průběhu zápasu snažil, ale branky stříleli hosté. Tu třetí přidal Žídek, který si naběhl na trestný kop Zapalače. V závěru dostali domácí šanci na zkorigování nepříznivého výsledku, hostům byl totiž po druhé žluté kartě vyloučený Hykel. Kolínští se ale dostali pouze do jedné dobré příležitosti, kterou nevyužil Teplý.

„S výsledkem jsem maximálně spokojený, s hrou už tolik ne, protože to kvalitní utkání z naší strany nebylo," přiznal trenér Frýdku Karel Orel. Ještě, že jsme dali ty tři góly. Na podzim jsme doma vyhráli těsně 1:0. V tom utkání měl Kolín víc zkušených hráčů. Dnes naopak ti mladí kluci byli nevyzpytatelní. Pokud by se jim podařilo dát gól ze začátku, kdy jsme s nimi měli problémy, zápas by se odvíjel kdoví jak. Naštěstí jsme dali těsně před přestávkou branku, což nás trošku uklidnilo a chvíli po změně stran přidali z penalty druhý. Pak už to bylo pro nás jednodušší," dodal Orel.

V příštím kole budou Valcíři na svém trávníku hostit fotbalisty z Pardubic. Utkání se hraje ve Stovkách v sobotu 28. března od 15 hodin.

FK KOLÍN - MFK FRÝDEK-MÍSTEK 0:3 (0:1)

Branky: 40. Mehremić, 47. Matúš (pk), 62. Žídek. Rozhodčí: Jech. ŽK: Jelínek – Vaněk, Hykel. ČK: 72. Hykel (FM). Diváci: 320.

Frýdek-Místek: Prepsl – Ilko, Žídek, Literák, Mehremić – Just (28. Hykel), Vaněk, Vašenda, Zapalač (67. Talián) – Matúš (79. Ďuriška), Staško. Trenér: Karel Orel.