„Já se ale jako hrdina určitě necítím. Za hrdiny bych spíš označil všechny, co na hřišti bojovali," usmál se po utkání frýdecko-místecký brankář.

To čekání na první jarní ostrý zápas bylo pro vás určitě už zdlouhavé?

Máte pravdu, na utkání s Hradcem jsme se všichni už moc těšili. Dva zápasy se nám odložily, takže to čekání bylo dlouhé. Čím víc se ale zápas blížil, tak to očekávání bylo větší a větší. Hradec jsme chtěli porazit, což se nám chvála bohu i podařilo.

Vám se ale vstup do zápasu moc nepovedl. Už v 8. minutě jste po rychlé akci hostí inkasovali.

A přitom před zápasem jsme se o tom, že mají velice rychlé kraje, bavili. Bohužel jsme tu situaci špatně vyřešili a dostali gól. Já ale klukům pořád věřil. Vím, jak silný máme tým, který na trénincích dře. Před námi stále ještě bylo osmdesát minut hry.

Vy jste si ale v první půli moc šancí nevytvořili. V tom vám asi hodně pomohla tečovaná střela Stratila, která nakonec zapadla k tyči hostujícího brankáře?

Byl to sice šťastný gól, ale myslím si, že ta vůle, která nás hnala za vyrovnáním, tak nám pomohla. Bylo to i štěstí, které nám na podzim bohužel chybělo. O přestávce jsme si pak v kabině řekli, že utkání nemůžeme ztratit, že budeme chtít za každou cenu vyhrát.

Ve druhém poločase jste hostům nejprve zlikvidoval pokutový kop, pak jste tým podržel v samém závěru při šanci Nworaha. Cítíte se teď po utkání hrdinou domácích?

Jako hrdina se určitě necítím. Za hrdiny bych označil spíš nás všechny, co byli na hřišti a odmakali to. Ještě před tou penaltou jsem se krátce podíval na Ondru Prepsla a on ukázal, že si mám vybrat pravou stranu. Tak jsem jej poslechl a hodil se tam.

Takže tím hrdinou je nakonec váš brankářský kolega?

Přesně tak (smích).

Na opačné straně hřiště stál zase Radim Ottmar, který v jedenácti druholigových zápasech letos neinkasoval. Vy jste ale Hradci dokázali vstřelit nakonec dvě branky.

Přiznám se, že ty statistiky až tolik nesleduji, takže ani nevím, kolik má Ottmar vychytaných nul. My se soustředíme pouze na sebe, na naše výkony. Chceme vítězit a posunout tak náš tým do vrchních pater tabulky.

V té neúplné a nepřehledné tabulce, kdy každý tým má odehraný různý počet utkání, je zisk tří bodů nesmírně důležitý. Souhlasíte?

Tak o tom žádná. Každý získaný bod je strašně důležitý. My musíme v domácím prostředí vyhrávat a sbírat tak body. Za dnešní výhru jsme všichni nesmírně šťastní. Už v úterý nás čeká dohrávka se Sokolovem. Na zápas se musíme dobře připravit a pokusit se znovu vyhrát.

Takovou další motivací na duel se Sokolovem je, že oni v letošní sezoně ještě neprohráli.

Určitě, pro nás je to velká motivace. Přeci nebudou pořád vyhrávat. My ale jdeme do každého utkání s cílem uspět. Jinak tomu nebude ani v zápase se Sokolovem. Jak jsem již říkal, máme letos kvalitní tým, který se v zimě ještě více posílil.

Pro vás brankáře je situace taková specifická, jelikož jste tři, ale chytat může pouze jeden.

Teď v zimě k nám přišel Paly Penksa, který naší brankářskou konkurenci zdvihl. Já tvrdím, že je to jenom dobře, když brankáři mají mezi sebou zdravou konkurenci. Jen tak jim to může pomoci k lepším výkonům. Na trénincích musíte tvrdě pracovat. Nikdo z nás nechce přeci vysedávat na lavičce.