„Už jen samotná účast v závěrečném finále byla pro kluky odměnou za celoroční práci na trénincích. Hala je pro fotbalisty takovým zimním zpestřením, nepřikládali jsme tomu až takovou váhu, ale být pátí nejlepší, určitě potěší," řekl trenér frýdecko-místeckých mladších žáků Lubomír Macíček.

A s kým bojovali mladí Valcíři o republikový titul v halové kopané? Kdo by si myslel, že to byly tradiční ligové bašty jako Sparta, Slavia, Olomouc nebo ostravský Baník, mýlil by se. Tyhle celky se do finále nakonec z kvalifikace vůbec neprobojovaly. „V koutku duše jsme si přáli porovnat síly s takovými velkokluby, i tak jsme se ale měli možnost poprat s celky, které v seniorské kategorii hrají u nás v nejvyšší soutěži. Až na závěrečné utkání s Teplicemi, kdy u kluků už převládalo zklamání, jsme ve finálovém turnaji s nikým herně nepropadli. Prohrané utkání rozhodovaly maličkosti, někdy scházelo za vyrovnaného stavu i štěstí. Mohli jsme tak nakonec dopadnout i lépe, ale i tak jsme na kluky hrdí," svěřil se Macíček.

Mistrovský titul v kategorii mladších žáků nakonec získali fotbalisté brněnské Zbrojovky, stříbrné medaile si pak na krk pověsili hráči z Příbrami a bronz brali hráči Hradce Králové.

Výsledky FM ve finálovém turnaji: - 1. FK Příbram 2:4 (branky FM: Packo, Šigut), - FC Hlučín 6:3 (K. Merta 2, Bystřičan, Šigut, Hrušovský, Packo), - FC Hradec Králové 2:4 (Šigut 2), - FC Zbrojovka Brno 2:4 (Bystřičan z pk, Šigut), - FK Teplice 1:7 (K. Merta).