Postupový gól trefil domácí útočník Martin Hanus, pro kterého to byl vůbec poslední zápas v hlučínském dresu (odchází do Kravař - pozn. redakce).

Zápas se začal lépe vyvíjet pro hostující tým, který šel v páté minutě zásluhou Slaninky do vedení.

Domácí na to reagovali vyrovnávací trefou mladého Jančíka.

"Před utkáním jsme se dostali do situace, kdy nám vypadli čtyři hráči základní sestavy. Postavili jsme to tedy na hráčích s menší vytížeností. Ti zvládli zápas fantasticky. No a že rozhodl Martin Hanus? Tak on nám vlastně vystřelil už druhý postup. Jen potvrdil, že je střelec od boha," konstatoval po utkání trenér domácího týmu Milan Valachovič.

"Byl to můj první zápas, takže jsem samozřejmě chtěl uspět. Nepovedlo se, což mě strašně mrzí," uvedl k zápasu kouč druholigových Valcířů Miroslav Nemec a dodal: "Vstup do zápasu nebyl špatný, vedli jsme. Potom jsme promarnili další šance, to byla škoda. Soupeř nás pak potrestal a následně rozhodl v prodloužení."

FC Hlučín - MFK Frýdek-Místek 2:1 (1:1) po prodloužení

Branky: 35. Jančík, 94. Hanus - 6. Slaninka. Rozhodčí: Dubravský - Peřina, Boček. ŽK: Krejčí, Hanus, Hudeczek, Hlaváč - Petrovič, Klabník, Ruml, Prepsl. Diváci: 300.

Hlučín: Hlaváč - Hudeczek, Štefek, Massaniec, Galvas - Lukáš, Foltyn, Fišer (84. Holiš), Krejčí (65. Szotkowski) - Sasín - Jančík (75. Hanus). Trenér: Milan Valachovič.
Frýdek-Místek: Prepsl - Byrtus, Berežný, Klabník, Petrovič - Ilko (57. Hykel), Willwéber, Šichor, Slaninka (84. Krčula) - Ruml - Vyskočil (61. Nworah). Trenér: Miroslav Nemec.