Trenér valcířů Milan Duhan, tak s přírodním povrchem stále počítat nemůže. Generálku na třetí ligu musejí Frýdečtí sehrát na domácí umělé trávě ve Stovkách (přípravné utkání s Frýdlantem nad Ostravicí je na programu v sobotu 16. března od 10.15 hodin, pozn. red.).

„To počasí nám značně komplikuje naší situaci. Chtěli jsme totiž už finální část naší přípravy, kdy má vše gradovat, absolvovat na přírodní trávě. Počasí je ale nejen proti nám, ale stejně jsou na tom vlastně i ostatní soupeři v naší soutěži," smutní frýdecký kouč Milan Duhan, který ještě dodává: „Když se dívám na předpověď počasí pro celou naši republiku, tak nevěřím, že by například na jihu republiky byli na tom lépe, než jak to máme my, tady na severu."

Na třetí tým Moravskoslezské fotbalové ligy čeká na úvod jarní odvetné části domácí dvojduel. V sobotu 23. března se nejprve valcíři představí ve veledůležitém zápase s druhým Prostějovem, o týden později do Stovek zavítá nováček z Orlové. „Už kvůli důležitosti těchto dvou zápasů je škoda, že se na trávu dostaneme asi až v příštím týdnu. Nedá se ale nic dělat, ty podmínky budou během obou zápasů pro oba celky stejné," pokyvuje hlavou Duhan.

Pravděpodobná sestava MFK Frýdek-Místek v generálce s Frýdlantem nad Ostravicí: Prepsl Švrček, Coufal, Literák, Žídek Pešek, Mozol, Wozniak, Ceplák Teplý, Molnár.