Třinečtí Oceláři Martynek s Maroszem si po skončené sezoně zpříjemňují chvíle volna fotbalem a jsou výrazným oživením nejen pro Nýdek.

Přesto se očekávalo, že domácí fotbalisté na poslední celek tabulky vletí a potvrdí papírovou roli favorita. A tak to i na hřišti v úvodních minutách i vypadalo. Už v 1. minutě spálili Smilovičtí velkou tutovku a byli poté nadále v herní převaze. Několikrát nechali vyniknout gólmana hostí Kantora, ale branka visela stále jen ve vzduchu. Až těsně před poločasem se ujala vydařená střela Dytka, která znamenala pro Smilovice těsné poločasové vedení 1:0.

Kdo z přítomných diváků očekával, že bude pokračovat další obléhání nýdecké branky, musel se začít velice brzy divit. Hostům stačily pouhé tři minuty k otočení výsledku a paradoxně se o tuto změnu postaraly obě hokejové posily ve fotbalovém dresu. Nejprve se do střelecké listiny zapsal Marosz, zanedlouho po něm se ve skrumáži před domácí brankou nejlépe zorientoval Martynek.

I další minuty byly ve znamení většího zápalu hostů, kteří zle dotírali na smilovické zadáky. Bojovnost byla znatelná a přemíra snahy vedla až ke zbytečným faulům. Utkání se nehrálo v rukavičkách a žluté karty v ruce rozhodčího Chýlka byly pro fotbalové aktéry varováním. Druhé žluté napomenutí znamenalo v 67. minutě pro nýdeckého Labaje vyloučení, takže domácí měli na srovnání nepříznivého stavu více jak dvacet minut. Hosté nakonec svou bojovností tři cenné body přeci jen uhájili, což se jim v boji o záchranu soutěže nesmírně hodí. „Tak nějak jsme to předpokládali, že se méně fotbalovosti nahradí důrazem a bojovností. To bylo zřetelné v utkání od počátku. My jsme nevyužili možnosti, nedali vyložené gólové příležitosti. Soupeř dal dvě branky, dal zkrátka o jednu více a vyhrál," hodnotil nevydařený duel smilovický trenér Pavel Smatana. (moš)

TJ SMILOVICE – TJ NÝDEK 1:2 (1:0)
Branky: 41. Dytko – 48. Marosz, 51. Martynek. Rozhodčí: Chýlek – Závodný, Vranay. ŽK: Barteczek, Kocur, Dytko – Labaj, Spratek, Mazurek, Marosz. ČK: 67. Labaj (N). Diváci: 135.
Smilovice: Bašanda – Barteczek, Kocur, Junga, Kohut, O. Svoboda (77. Ciencala), Dytko, Baron, Barteczek (63. Balvar), Koper, J. Topiarz. Trenér: Pavel Smatana.
Nýdek: J. Kantor – Fryda (89. Suszka), Tlacháč (87. Konderla), Sikora, Mazurek, Spratek, Labaj, A. Kantor, Brzezina, Martynek (69. Kluz), Marosz. Trenér: Pavel Mazurek.

tabulka DeníkZdroj: Deník