Pod pět z nich se podepsal ve středu šenovskými obránci nepolapitelný Lukáš Noga. Pětadvacetiletý odchovanec třineckého fotbalu čtyři góly dal sám, a na v zápase poslední, a dost možná díky parádním nůžkám, jež by v mnoha anketách o góly týdne, měsíce či roku zřejmě vyhrály, přihrál útočnému parťákovi Aleši Kluzovi, který skóroval dvakrát.

Nogovo galapředstavení mohlo být nakonec ještě i statisticky bohatší, ovšem v jednom případě se jeho střele obětavým zákrokem na poslední chvíli postavil do cesty Martin Klimša a necelých deset minut před koncem se už za překonaným gólmanem Jančou rozezvučela tyč, od níž se míč dost možná odrazil i za brankovou čáru, ale gól se v tu chvíli nepískal.

Papírový favorit zápasu – SK Šenov – poprvé na jaře prohrál. A to hlavně kvůli děravé obraně. V poli měl totiž momentálně sedmý tým tabulky mírnou převahu, kterou zúročil třemi přesnými zásahy, díky nimž je znovu po frýdeckém béčku s osmatřiceti vstřelenými góly druhým nejproduktivnějším týmem soutěže.

A znovu se trefil i Zbyněk Bednář, jenž se do kolonky střelců zapsal už ve čtvrtém soutěžním a třetím jarním zápase v řadě. Jenomže ani jeho branka po tvrdé střele z takřka nulového úhlu, Schovajsovo chladnokrevné zakončení brejku a přesná hlavička kapitána Radka Beránka na víc, než jen na korekci výsledku, nestačila.

Bystřické fotbalisty výhra vynesla na aktuální desátou příčku (na poslední Raškovice mají čtyři a třinácté Veřovice tři body k dobru – pozn. red.), Šenované zůstávají v tabulce sedmí s pětibodovým odstupem na třetí Petřvald na Moravě.

TJ Bystřice – SK Šenov 6:3 (3:2)

Branky: 13., 35., 56. a 78. Noga, 33. a 86. Kluz – 24. Zbyněk Bednář, 38. Schovajsa, 72. Radek Beránek. Rozhodčí: Žáček – Seidler, Kontoršikov. ŽK: Samek, Blažek – Slíva, Hájek. Diváci: 100.

Bystřice: Gaszczyk – Drong (76. Staniek), Blažek, Bauman, Hadrava – Rusz, Samek, Štvrtňa, Šinál (65. Sniegoň) – Kluz, Noga. Trenér: Vavrač.

Šenov: Janča – Svoboda, Slíva, Hájek, Kaloč (38. Jakub Beránek) – Schovajsa, Radek Beránek, Koďousek, Klimša (85. Ondřej Stařičný) – Zbyněk Bednář, Štěpán. Trenér: Minich.